TEKNOFEST Hazırlıklarına Kaplanlar Desteği
 TEKNOFEST Hazırlıklarına Kaplanlar Desteği

Bu yıl Adana’da düzenlenecek Türkiye’nin en büyük açık hava bilim etkinliği olan TEKNOFEST’e dair hazırlıklarını aralıksız sürdüren Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ), bir yandan da yarışlara hazırlanan öğrenciler için sponsor bulmaya devam ediyor.

Önceki yıllarda Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında bilimsel projelerde ortak çalışmalar yürüten BUÜ ve Kaplanlar Soğutma, TEKNOFEST yarışlarına hazırlanan gençler için de birlikte hareket edecek. Hazırlanan işbirliği protokolü ile sektörün öncü firmalarından olan Kaplanlar Soğutma, Sema İHA Takıma maddi desteğin yanı sıra danışmanlık da yapacak. Protokole Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile firma Genel Müdürü Nazlı Kaplan imza attı.

İŞ DÜNYASININ DESTEĞİ CESARETLENDİRİYOR

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, yer aldıkları araştırma üniversiteleri liginde daha üst sıralara çıkabilmek adına akademik ve bilimsel anlamda yoğun bir çaba içerisinde bulunduklarını söyledi. Yer aldıkları bu ligde tatlı sert bir rekabetin bulunduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Üniversite olarak tüm planlamalarımızı ve çalışmalarımızı araştırma üniversiteleri arasında kalabilmek ve burada daha üst sıralara tırmanabilmek için yürütüyoruz. Bilimsel faaliyetlerimiz ve projelerimize de hep bu gözle bakıyoruz. Bu noktada üniversite-sanayi işbirliğinin daha da geliştirilmesine ve bu işbirliğinden elle tutulur projelerin çıkmasına çok ihtiyacımız var. TEKNOFEST’e katılan öğrencilerimizin yaptığı projelerin niteliğini gördükçe heyecanımız daha da artıyor. Son derece özel çalışmalar görüyoruz. Onlara bu süreçte elimizden gelen desteği veriyoruz. Ancak bizim de bir yere kadar gücümüz yetiyor. İş dünyasından gelen destekler elimizi kuvvetlendiriyor. Öğrencilerimizin çalışma şevkini yükseltiyor. Kaplanlar Soğutma, bize her zaman ve her konuda destek veren son derece kıymetli firmalarımız arasında yer alıyor. TEKNOFEST yarışlarında mücadele edecek Sema İHA takımımıza da maddi destek vermeyi ve danışmanlık yapmayı taahhüt ettiler. Firmanın yöneticilerine duyarlılıklarından ötürü teşekkür ediyoruz. İşbirliğimizin daha da genişleyerek devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİ DEVAM EDECEK

Kaplanlar Soğutma Genel Müdürü Nazlı Kaplan da Bursa Uludağ Üniversitesi ile uzun yıllardır ortak çalışmalar yürüttüklerinin altını çizerek; “Üniversitemiz ile çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Bugüne kadar birlikte özel çalışmalara imza attık. Bugünden sonra da aynı anlayış içerisinde, birlikte çalışarak daha nice projeler yürüteceğimize inanıyoruz. Gençlerimizin TEKNOFEST’e en iyi şekilde hazırlanmaları ve başarılı sonuçlar almaları için bizler de katkı vermek istedik. Şimdiden hepsine başarılar diliyoruz. Yolları açık olsun” dedi.

İşbirliği protokolünün ardından Kaplanlar Soğutma yöneticileri, BUÜ heyetine fabrikayı gezdirerek yürütülen çalışmalara dair bilgi aktarımında bulundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [28-May-2024]

Haber Görüntüleme : [326]