2024 Yılı Ulusal Staj Programı

Yükseköğretim öğrencilerinin, yetenek yönetimi yaklaşımı ile istihdam edilebilirliklerini desteklemek amacıyla; fırsat eşitliği temelinde, liyakat ve yetkinlik esaslarına uygun olarak yürütülen Ulusal Staj Programı'nın (USP) başvuruları 28 Aralık 2023'te başlamış olup 10 Mart 2024 tarihinde sona erecektir.

Bu yıl, staj fırsatlarına ek olarak iş gölgeleme ve eğitim imkânları da eklenerek Program kapsamının genişletilmiştir.

Bölüm ayrımı gözetmeksizin, USP kapsamında staj yapmaya hak kazanan tüm öğrencilerin sigorta bildirimleri ve prim ödemeleri, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 5/b maddesi uyarınca, üniversitemiz tarafından yapılacaktır.

Programa Kariyer Kapısı üzerinden başvurabilir, detaylar için Sıkça Sorulan Sorular* bölümünü inceleyebilirsin.

Son Başvuru Tarihi: 10 Mart 2024

Başvuru Linki: https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami