Yükseköğretim Kalite Kuruluna Öğrenci Üye Belirlenmesine İlişkin Duyuru

Yükseköğretim Kalite Kurulunda öğrenci üye olmak isteyen anabilim dalı lisansüstü programlarında öğrenim gören öğrencilerimizin en geç 15 Mart'a kadar Fen Bilimleri Enstitüsüne şahsen başvurmaları ve başvuru dosyasını (iletişim bilgileri,niyet mektubu ve yükseköğretim alanında kalite güvencesine ilişkin belge) getirmeleri gerekmektedir.

 

KALİTE KURULUNA ÖĞRENCİ ÜYE BELİRLENMESİNE İLİŞKİN İLKE VE ESASLAR

Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu ilke ve esasların amacı, Yükseköğretim Kalite Kurulu'na öğrenci üye belirlenmesine ilişkin ilke ve esasları düzenlemektir.

Dayanak MADDE 2 -(1) Bu ilke ve esaslar, Yükseköğretim Kalite Güvencesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Yönetmeliğinin 5. maddesinin ikinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Başvuru

MADDE 3 - (1) Türkiye'de faaliyet gösteren vakıf veya devlet yükseköğretim kurumlarının 3. sınıf ve üzeri lisans veya lisansüstü programlarında öğrenim gören öğrenciler, öğrencisi oldukları yükseköğretim kurumuna niyet mektubu ve yükseköğretim alanında kalite güvencesi deneyimine ilişkin bilgi ve belgeler ile birlikte Yükseköğretim Kalite Kurulu'nca belirlenen tarihler arasında başvuruda bulunur.

Öğrenci üyenin belirlenmesi

MADDE 4 - (1) Yükseköğretim kurumları, öğrenci başvurularını inceleyerek aralarından birini aday öğrenci üye olarak belirler.

  1. Aday öğrenci üyeye ilişkin başvuru sürecindeki bilgi ve belgeler, ilgili yükseköğretim kurumu tarafından Yükseköğretim Kalite Kurulunca belirlenen tarihe kadar Yükseköğretim Kalite Kuruluna iletilir.
  2. Yükseköğretim Kalite Kurulu, yükseköğretim kurumlarınca iletilen öğrenci üye adaylarını kalite güvencesi konusundaki deneyimlerini dikkate alarak değerlendirir ve içlerinden birini Yükseköğretim Kalite Kurulu üyesi olarak belirler.

Görev süresi i

MADDE 5 -(1) Yükseköğretim Kalite Kurulu Öğrenci Temsilcisinin görev süresi bir (1) yıldır. Bu süre, Yükseköğretim Kalite Kurulunun Öğrenci Temsilcisini belirlediği tarih itibarıyla başlar.

Yürürlük MADDE 6 - (1) Bu ilke ve esaslar, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.

Yürütme MADDE 7 -(1) Bu ilke ve esaslar, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı tarafından yürütülür. 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [11-Mar-2019 09:31]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

Duyuru Görüntüleme : [934]