Ek Sınav Duyurusu

31. MADDE EK SINAV HAKKI
Ek sınavlar 19.TEMMUZ.2022 Salı günü yapılacaktır.

Aşağıda belirtilen koşullardaki öğrenciler, ek sınav hakkından yararlanmak için, 04-05.TEMMUZ.2022 tarihlerinde bölüm başkanlığına dilekçe ile başvurmalıdır.

Dilekçe teslimi, makine mühendisliği bölüm sekreterliğine e-posta ile (mezuniyetmakine@uludag.edu.tr) yapılacaktır.

Öğrencilerin durumu incelendikten sonra, sınava girebilecek öğrenciler belirlenecektir.
    -Öğrenci tüm dersleri almış olmalıdır.
    -Öğrenci, söz konusu derste/derslerde devam koşulunu yerine getirmiş olmalıdır.
    -Öğrenci Yarıyıl Sonu Sınavına (YSS/Bütünleme) girmiş olmalıdır.
    -Not ortalamasına katılan en çok iki dersten (FF) veya (FD) notu alan veya bir dersten çok olmamak şartıyla, kredisiz dersinden (K) alan öğrenciye bir sonraki yarıyılın/yılın başına kadar ek sınav hakkı verilir.
    -Son iki yarıyılda (FF) veya (FD) notu almadıkları halde, mezun olmaları için, gerekli 2,00 GANO’yu sağlayamayan öğrencilere, GANO’sunu 2,00’a yükseltmeleri için (DD), (DC), (CC) notunu aldıkları kredili en çok iki ders için ek sınav hakkı verilir.

Ek sınava giren öğrencinin ek sınav notu, yarıyıl/yıl içinde alınan notları göz önüne alınmadan, o derse ait bir önceki sınavın not cetvelindeki harf notu aralıkları dikkate alınarak harf notuna çevrilir.

Ek sınav hakları her öğrenciye sadece bir defa tanınır.

Ek sınavlar için öğrenciye mazeret sınavı hakkı verilmez.

Henüz ilan edilmemiş ya da işlenmemiş başarı notları olan öğrencilerimiz, bu dersleri ile ilgili durumlarını başvuru dilekçelerinde belirtmelidir.

MEZUNİYET KOMİSYONU

Duyuru Metni