"Rosetta Stone" ve "Literatür Tarama ve Araştırma İpuçları" Eğitim Semineri (02 Mart 2020 Pazartesi)

Daire Başkanlığımız tarafından hizmete sunulan online dil öğrenme aracı "Rosetta Stone" ve "Literatür Tarama ve Araştırma İpuçları" konularında eğitim semineri düzenlenecektir.

Online dil öğrenme aracı "Rosetta Stone" eğitimi, Bursa Uludağ Üniversitesi tüm mensuplarına (akademik, idari personel ve öğrenciler) hitap etmektedir.

Araştırmacılara yönelik olarak düzenlenen "Literatür Tarama ve Araştırma İpuçları" eğitimi ise tüm araştırmacılarımıza (akademik personel ve tüm öğrenciler) hitap etmektedir.

 

1. Bölüm:  "Online Dil Öğrenme Aracı Rosetta Stone" Eğitimi (10.30-11.30)

 

Dünyanın en çok tercih edilen online dil eğitim aracı Rosetta Stone, kütüphanemizin kurumsal aboneliği ile üniversitemiz tüm mensuplarına ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Konuşma, yazma, okuma ve anlama yeteneklerini doğal bir şekilde öğreten Rosetta Stone ile ezber ve çeviri zorunluluğu ortadan kalmaktadır.

30 farklı dil seçeneği bulunan Rosetta Stone içerisindeki diller: Afganca, Almanca, Arapça, Çince, Dari Farsçası, Endonezya Dili, Farsça, Filipin Dili, Flemenkçe, Fransızca, Hintçe, İbranice, İngilizce (American), İngilizce (British), İrlanda Dili, İspanyolca (Latin Amerika),İspanyolca (İspanya), İsveççe, İtalyanca, Japonca, Korece, Latince, Lehçe, Portekizce (Brezilya), Rusça, Savahilice, Urduca, Türkçe, Vietnam Dili, Yunanca

Eğitim sırasında lütfen mobil cihazlarınızı yanınızda bulundurunuz ve Rosetta Stone uygulamasını indirmiş olunuz.

 

2. Bölüm:  "Literatür Tarama ve Araştırma İpuçları" Eğitimi (11.30-12.00)

 

Günümüzün aşırı bilgi ortamında güvenilir akademik kaynaklara ulaşmanın yolu nedir?

Literatür taramasını kolaylaştıracak yöntemler ve araçlar nelerdir?

Bu sorulara cevap bulabileceğiniz “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” konulu eğitim seminerinde aşağıdaki konular ele alınacaktır.

- Tek giriş noktasından tüm kaynaklara erişim

- Tam metin akademik ve hakemli dergi makaleleri, e-kitaplar, tezler, vaka çalışmaları, basılı kaynaklar ve farklı döküman türleri için tek giriş noktası

- Web of Science ve Scopus makaleleri ve atıf sayıları

- Detaylı daraltıcılar (tarih, konu, coğrafya, yayın, vs.) ile hedefe yönelik araştırma

- Otomatik olarak kaynakça oluşturma ve bibliyografik yönetim programları

- Aramalar ve dergiler için hatırlatmalar, kişisel klasör kullanımı

- E-kitapların online kullanımı ve indirilmesi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tarih:        02 Mart 2020 Pazartesi

Saat-Yer:  10.30-12.00 Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi/Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Salonu

Eğitimci:   Uğurcan Özkan (EBSCO Türkiye Eğitim Danışmanı)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Not:  Her iki eğitim dili de Türkçedir. Katılım için başvuru formu doldurulmasına gerek yoktur. Eğitim sonunda katılım sertifikası verilecektir.

Sabah oturumunu kaçıranlar için, aynı gün Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi binası Seminer Salonu'nda saat 14.00-15.30 saatleri arasında eğitim tekrarlanacaktır.

 

Detaylı Bilgi ve Sorularınız İçin Bize Ulaşın!

Bursa Uludağ Üniversitesi

Merkez Kütüphane E-Kaynaklar Birimi

0 224 294 04 85 - 86

ekaynaklar@uludag.edu.tr

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler

Haber Tarihi : [21-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : [2.549]