Reaxys (Kimya, Tıbbı Farmakoloji) Veritabanı Deneme Erişimi

Reaxys (Kimya, Tıbbı Farmakoloji) Veritabanı Deneme Erişimine Açılmıştır.

Deneme Erişim Bitiş Tarihi: 09 Aralık 2022

Kampüs İçi Erişim   Kampüs Dışı Erişim  Kampüs Dışı Erişim Detaylı Bilgi ve Kılavuz 

 

Hakkında:

Önemli not: Araştırmacılarımızın Predictive Retrosynthesis modülünde tahmine dayalı sentez çalışmaları yapabilmeleri için Reaxys platformunda ücretsiz bir profil yaratmaları gerekmektedir. Alternatif olarak, Scopus/ScienceDirect’de kullandıkları bir hesapları varsa ilgili hesapla da oturum açabilirler.

 Reaxys

Araştırmacıların ilgili kimya literatürü, geçerli bileşik özellikleri ve deneysel prosedürleri aramaya harcayacakları zamanın yarıya inmesine yardımcı olan son derece sezgisel ve sağlam bir veritabanıdır.

İlaç geliştirme, çevre sağlığı ve güvenliği çalışmaları gibi tüm kimya araştırmalarını desteklemesi için tasarlanmış olan Reaxys, en tecrübesizinden en tecrübelisine kadar tüm bilim insanları için yanıtlara giden en kısa yoldur.

Retrosentetik analiz modülü Predictive Retrosynthesis* (GHP Life Sciences Award kazananı)

Normalleştirilmiş madde - hedef ilginlik verileri ve kapsamlı farmakokinetik, etkinlik, toksisite, güvenlilik ve metabolik profillerle, ilaç geliştirmede erken buluş yapmayı destekleyen Reaxys Medisinal Kimya modülü

Marvin JS ve ChemDraw JS ile çizim yaparak tarama yapabilme, yerel dosyalarınızı Reaxys’e aktarabilme

Query Builder ile komplike araştırma sorguları oluşturabilme

Reaxys’e özgü indeks terimlerinin (ReaxysTree) yanı sıra biyomedikal veritabanı Embase’den sağlanan EMTREE farmakolojik ve tıbbi terimler (Bu indeks terimleri Elsevier’e özgüdür)

105 patent ofisinden* ve 170 IPC sınıfından patentlere erişim linki, patentlere ait istem ve abstraktlar. İngilizce dilinde olmayan tüm patentler için özetlerin, başlıkların ve istemlerin çevirisine erişim.

Erişiminize açık olmayan makale ve dokümanlardan sağlanan deneysel prosedür dahil birçok kritik bilgiye hızlı erişim

 

Veritabanı kullanımı ile ilgili olarak 14 Kasım Pazartesi saat 11.00’da aşağıdaki bağlantı üzerinden bir tanıtım webinarı gerçekleştirilecektir.

https://us02web.zoom.us/j/81372164614?pwd=ZEJ3S2hnckUrd0FlQ3J4VSt4U2FLUT09

Öğretim üyelerimiz ilgili saatte yukarıdaki link üzerinden webinara katılım sağlayabilirler.

 

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [11-Kas-2022]

Duyuru Görüntüleme : [542]