EBSCO Eğitim Webinarları (Haziran-Temmuz 2021)

Değerli araştırmacılarımız,

2021 yılının Haziran ve Temmuz aylarında EBSCO yayınevi tarafından düzenlenecek olan eğitim webinarları aşağıda listelenmiştir.

EBSCO Türkiye yayınevinin tüm eğitim webinarlarının listesini https://ebsco-turkey.zoom.us/calendar/list adresinde görebilir.

Webinar: Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları

Günümüzün aşırı bilgi ortamında güvenilir akademik kaynaklara ulaşmanın yolu nedir?

Literatür taramasını kolaylaştıracak yöntemler ve araçlar nelerdir?

Bu sorulara cevap bulabileceğiniz “Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları” konulu webinarına davetlisiniz.

Saat: 10:30 – 11:30

Seçenek 2:
Tarih: 08 Temmuz 2021, Perşembe
Saat: 15:00 – 16:00
Kayıt

*Kaydolduktan sonra katılım davetiyeniz, seminere bağlantı adresiniz ve şifrenizle (ebsco) birlikte e-posta olarak iletilecektir.

Webinar: TÜBİTAK ULAKBİM’den Tüm Üniversite Araştırmacılarına Kaynaklar

TÜBİTAK ULAKBİM, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Türkiye’deki tüm üniversitelere onbinlerce dergi, binlerce e-kitap ve daha birçok kaynak türü içeren veri tabanları sağlamaktadır. Webinara katılın hem erişebileceğiniz içeriğe hem nasıl erişebileceğinize hem de pratik özelliklere dair bilgi edinin.

Saat: 13:30 – 14:30

Seçenek 2:
Tarih: 08 Temmuz 2021, Perşembe
Saat: 10:30 – 11:30

Webinar: EBSCO eKitaplar – İçerik ve Kullanım Yöntemleri

• Kütüphanenizin sizlere yüzbinlerce eKitap sağladığını biliyor muydunuz? Bu e-kitapların internette ücretsiz olarak bulunmayan kitaplar olduğunu tahmin edersiniz. • MIT, Cambridge, Oxford gibi üniversite yayınevlerinin yanı sıra Elsevier, Wiley, Taylor & Francis gibi yayıncıların da içeren eKitap koleksiyonlarının içerikler detayları nelerdir? •eKitaplara erişim nasıl sağlanır? •Online kullanım özellikleri nelerdir? •Bir e-kitap nasıl ödünç alınır? PDF olarak nasıl indirilir? Webinar’a katılın, yukarıdaki sorularınız cevabını öğrenin ve eKitapları hemen kullanmaya başlayın.

Saat: 15:00 – 16:00

Alternatif 2: