Dünya Sayısal Koruma Günü Etkinliği

Sayısal Koruma Koalisyonu (Digital Preservation Coalition - DPC), 7 Kasım'ı Dünya Sayısal Koruma Günü olarak kutlamaktadır. Bu kapsamda hafta boyunca tüm dünyada çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Zannediyoruz ki bizler de Bursa Uludağ Üniversitesi olarak bu günü kutlayan Türkiye'deki tek kütüphaneyiz.

Kütüphanelerde sayısal ortamda oluşan pek çok veri kullanıyoruz. Elektronik kaynakların kullamını gösteren istatistikler, kullanıcı giriş-çıkışları, satın alma listeleri gibi pek çok veriyi elektronik ortamda üretiyor ve saklıyoruz.

Geçmişten günümüze baktığımızda pek çok veriye yazılım ya da donanım eskimesi nedeniyle erişemediğimizi acı bir şekilde tecrübe ettik. Sağlıklı bir koruma gerçekleştiremezsek bu tecrübeleri yaşamaya devam edeceğiz. Peki, bu verileri nasıl koruyacağız? Aldığımız kararlara birer destek olan verileri gelecekteki meslektaşlarımıza nasıl aktaracağız? Bu konuda kütüphanecilere düşen görevler nelerdir?

Bu soruları ve daha fazlasını 8 Kasım Cuma günü saat 14:30'da Kütüphanemizde çalışan öğretim görevlisi Özhan Sağlık'ın sunumuyla Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi Seminer Salonunda tartışacağız.

 

 

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Kas-2019]

Duyuru Görüntüleme : [308]