Haber

22.06.2020 11:47:15

Yeni açilan bölümler ve kontenjanlari açiklandi

Bursa Uludag Üniversitesi’nin (BUÜ) 2020-2021 Ögretim dönemi için yeni açilan fakülte, bölüm ve programlarinda kontenjanlar belli olmaya basladi.

BUÜ’nün yeni dönem için Yüksekögretim Kurulu’na yaptigi basvurular gerçeklestirilen Genel Kurul toplantilari ile karara baglaniyor. Bu kapsamda ilk olarak yeni açilacak olan Dis Hekimligi Fakültesi için 60 ögrenci, Saglik Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi Bölümü için 60, Inegöl MYO Ilk ve Acil Yardim Programi için 40, Teknik Bilimler MYO Hibrid ve Elektrikli Tasitlar Teknolojisi Programi için 40, Iznik MYO Çini Sanati ve Tasarimi Programi için 20, Harmancik MYO Mobilya ve Dekorasyon Programi için de 20 ögrenci kontenjani verildi. YÖK, ilerleyen günlerde kalan bölüm ve programlar için de belirlenen kontenjan sayilarini Üniversite yönetimi ile paylasmaya devam edecek.

ÜNIVERSITEMIZE, KENTIMIZE VE BÖLGEMIZE HAYIRLI OLSUN

Kontenjan sayilarinin belirlenmesi hakkinda degerlendirme yapan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasinda yer alan Bursa Uludag Üniversitesi’nin bilimsel ve akademik gelismeler dogrultusunda yeni bölümler açmaya devam ettigini söyledi. Özellikle Dis Hekimligi Fakültesi’nin sadece kent için degil, bölge halki için de ciddi bir kolaylik saglayacagina dikkati çeken Rektör Prof. Dr. A. Saim Kilavuz; “Bilecik, Bursa ve Balikesir illerinin hiçbirinde maalesef bugüne kadar bir dis hekimligi fakültesi kurulamamisti. Üniversitemizin kagit üzerinde var olan fakültesi de bugüne kadar faaliyete geçirilememisti. Hamd olsun bu dönem kentimizin siyasileri ve bürokratlarinin da destegini alarak Dis Hekimligi Fakültemizi egitim ögretime açiyoruz. Üniversitemize, kentimize ve bölgemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

YERLI OTOMOBIL IÇIN TEKNIK PERSONEL BUÜ’DEN ÇIKACAK

Üniversitede ilk kez açilacak programlardan birisi de Teknik Bilimler MYO’nun Hibrid ve Elektrikli Tasitlar Teknolojisi Programi oldu. Rektör Kilavuz, yerli otomobilin Bursa’da üretileceginin açiklanmasinin ardindan, elektrikli tasit teknolojileri ve hibrid araçlar konusunda donanimli personel yetistirmek amaciyla bu programi açmak için girisimlere basladiklari ve yeni döneme yetistirmeyi basardiklarini vurguladi. Gelecegin otomotiv teknolojileri konusunda donanimli ve egitimli personelin Bursa Uludag Üniversitesi’nden çikmasini hedeflediklerini kaydeden Kilavuz; “Mühendislik Fakültemizde uzun yillardir Otomotiv Mühendisligi Bölümü ile üst düzey egitim veriyoruz. Bunun yani sira Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’muz da sektöre kaliteli ve donanimli teknik personel yetistirilmesi adina çok verimli çalisiyor. Üniversite olarak her zaman güncel teknolojileri takip ediyor ve bu dogrultuda ögretim verilmesi için gayret ediyoruz. Yerli otomobilin elektrikli olmasi, gelecekte hibrid araçlarin önem kazanacak olmasi bizleri bu egitimleri vermeye sevk etti. Yaptigimiz alt yapi çalismalari ve basvurular ile meslek yüksekokulu bünyesinde Hibrid ve Elektrikli Tasitlar Teknolojisi Programi açmayi basardik. Bu program özelinde son derece donanimli bir de laboratuvar kuracagiz. O konuyla ilgili çalismalarimiz da devam ediyor” dedi.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, kontenjani belirlenen tüm bölüm ve programlarin ülke ekonomisine deger katacak sektörlere yönelik oldugunun altini çizdi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 10677
Eklenme Tarihi: 22.06.2020 11:47:15
Güncelleme Tarihi: 22.06.2020 11:50:44

Paylaş