Otel, Lokanta ve Ikram Hizmetleri Bölümü
Turizm ve Otel Isletmeciligi Programi
Genel Bilgi
Turizm ve Otel Isletmeciligi programi, lise ögrenimi sonrasinda iki yillik egitim vermektedir. Ögrencilerin meslegi ile ilgili alanlarda 30 is gününü kapsayan bir staji tamamlamasi da zorunludur. Ögrenciler, programda bulunan tüm zorunlu dersleri almak ve geçmek zorundadir. Zorunlu derslerin yani sira II. , III. ve IV. Yariyilda seçimlik dersler de almalari gerekmektedir. Ögrencilerin mezun olabilmesi için, en az 2.00 ortalamaya sahip olmasi sarti aranmaktadir.
Programin Amaci
Turizm ve Otel Isletmeciligi programimizin amaci; teorik ve pratik egitim yoluyla otel isletmeciligi mesleginin temel becerilerine sahip, girisimci, etkin iletisim becerisi olan ve alani ile ilgili bilgisayar programlarini kullanabilen bireyler yetistirmektir.
Mezunlarin Yaptiklari Isler
Turizm ve Otel Isletmeciligi programindan mezun olan ögrenciler, konaklama isletmeleri ile yiyecek-içecek isletmeleri ve agirlama hizmeti veren kamu kurum ve kuruluslarinda istihdam edilmektedirler.
Dikey Geçis Yapabilecekleri Lisans Programlari
Okulumuzdaki egitimini tamamladiktan sonra egitimine devam etmek isteyen mezunlarimiz, Açik Ögretim Fakültesi’ne dogrudan ve sinavsiz olarak geçebilmektedir. Ayrica, Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi tarafindan yapilan Dikey Geçis Sinavi (DGS) ‘nda alinan puan ve kontenjan durumlarina göre asagidaki lisans programlarina geçme olanaklari da vardir.
-Isletme
-Isletme Enformatigi
-Isletme-Ekonomi
-Konaklama Isletmeciligi
-Konaklama ve Turizm Isletmeciligi
-Otel Yöneticiligi
-Turizm Isletmeciligi
-Turizm Isletmeciligi ve Otelcilik
-Turizm ve Otel Isletmeciligi
-Turizm ve Otelcilik
Ögretim Elemanlari
Ögr. Gör. Gülsah KOÇ (Program Baskani)
Ögr. Gör. Dr. Onur ÇELEN