Asçilik Programi

Otel, Lokanta ve Ikram Hizmetleri Bölümü

Asçilik Programi

Asçilik Programi Akreditasyon Komisyonu

Program dersleri ve ders içerikleri için tiklayiniz.

 

Genel Bilgi                                                                                

Asçilik programi, 2008-2009 egitim ögretim yilinda açilmis olup 4 dönemlik egitim süresine sahiptir.

Ögrencilerimizin, birinci yil veya ikinci yil sonunda 30 isgünü yaz staji zorunlulugu vardir (8 AKTS olup diploma ekinde dipnot olarak belirtilir, 120 AKTS haricindedir).

Bölüm ögrenci kontenjani birinci siniflarda 60, ikinci siniflarda 60 olmak üzere toplam 120’dir.

Ögrenciler egitimleri süresince en az 60 en fazla 84 kredilik (toplam 120 AKTS) dersler alirlar ve Pisirme Yöntemleri I-II, Sarap Servisi, Mutfak Çesitleri, Yöresel Mutfaklar, Soguk Mutfagi, Ziyafet Mutfagi, Mutfak Uygulama I-II, Dünya Mutfaklari, Deneysel Yiyecek Hazirlama, Pastane Ürünleri, Yemek Süsleme Sanati, Yiyecek Içecek Servisi, vb uygulama dersleri ile ögrendikleri teorik bilgileri pekistirirler; profesyonel is hayatini okul içersinde mikro ölçekte yasarlar.

Uygulama dersleri asçi üniformasi ve mutfak araç-gereçleri ile egitim atölyemizde gerçeklestirilir. Ögrencilerimiz bu derslere kisisel esyalari olan; asçi ceketi, pantolonu, önlügü, mutfak terligi, boyun fulari, asçi kepi veya bonesi, mutfak bezleri (torsonlar), biçaklari ve masatlari ile katilmaktadir.

Programin Amaci

Tarihi geçmisi uzun, cografi ve kültürel özellikleri oldukça zengin olan ülkemizde; firsatlardan yüksek derecede faydalanarak ve kurum olarak sürekli kendini yenileyerek; uluslararasi standartlarda egitim sunmak, ögrencilerin meslekî vizyonunu genisletmek, onlari her yönüyle profesyonel yasama hazirlamak ve özel-kamu sektörlerinde aranilan-takdir edilen bireyler olmasini saglamaktir.

Mezunlarin Kazandiklari Unvan ve Yaptiklari Isler

Mezunlarimiz “Asçi” unvanini kazanarak; turistik belgeli isletmelerde, restoranlarda, yemek fabrikalarinda (catering sirketlerinde), uçak-gemi-tren-otobüs-hastane mutfaklarinda; asçi basi, asçi basi yardimcisi, kisim sefi, sos sefi, balik sefi, izgara sefi, kizartmalar sefi, izgara sefi, çorba sefi, sebze sefi, joker sef (degisim asçisi), soguk sefi, pastane sefi, kasap, dömi sefi, komi vb rütbelerle; arastirma sefi (test asçisi), mutfak bilimcisi, yiyecek-içecek müdürü, yemek tedarigi yöneticisi, mutfak yöneticisi, restoran denetçisi-koordinatörü, restoran müdürü vb kadrolarda çalisabilirler. Ayrica yemek arastirmacisi, yemek yazari, gida isleyicisi, yemek stilisti, yemek mimari, menü gelistirici, tarif gelistirici, yiyecek-içecek egiticisi vb isimler altinda da topluma hizmet sunabilmektedirler.

Dikey Geçis Yapabilecekleri Lisans Programlari

Okulumuz asçilik programi ön lisans programi (alan kodu: 1110) ögrencilerimiz girdikleri dikey geçis sinavi basarisi ile su lisans programlarina geçis yapabilirler:

Aile ve Tüketici Bilimleri, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi

Ögretim Elemanlari

Ögr. Gör. Dr. Pinar AYDIN TEMEL 

Ögr. Gör. Erdogan BOZAN  (Program Baskani)

Ögr. Gör. Fatih YILDIRIM

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 39086
Eklenme Tarihi: 7.10.2019 23:29:47
Güncelleme Tarihi: 26.02.2025 14:49:51

Paylaş