Bayim Olur musun Fuari ev sahipliginde, Asçilar ve Gastronomi Dernegi Baskani ve World Master ChefSociety Türkiye Baskani Fikret Özdemir’in liderliginde 11-12 Ekim 2019 tarihlerinde Türkiye’nin gastronomi sehri Istanbul’da gerçeklestirildi.
Konseptin Türk ve Anadolu mutfagi oldugu yarismada, Ulusal ve Uluslararasi Sefler, Türkiye’nin her bölgesinden asçilar, yabanci jüriler, meslek lisesi ve üniversitelerin gastronomi bölümü asçi adaylari, akademisyenler, gurmeler, mutfak yazarlari, meslek egitimcileri, bloggerlar ve sosyal medya olmak üzere binlerce kisi burada bulustu.
Bursa Uludag Üniversitesi Harmancik Meslek Yüksekokulu olarak Asçilik Programimizdan 2 ögrencimizin iki ayri kategoride yaristigi yarismada iki ögrencimiz de Gümüs Madalya almaya hak kazanmistir.
11 Ekim 2019 tarihinde Üniversite Makarna, Manti, Eriste kategorisinde yarisan Bugse Nur ALTUN isimli ögrencimiz Sivas, Erzurum yöresine ait, katlama biçimiyle öne çikan ve manti çesidi olan Hingel isimli yemek ile Gümüs Madalya almaya hak kazandi. 30 dakika verilen bu kategoride biri jüri masasina biri teshir masasina sunulmak üzere 2 tabak çikarildi.
12 Ekim 2019 tarihinde Üniversite Yilin Altin Ögrencisi kategorisinde yarisan ögrencimiz Umut KOÇAL’da Gümüs Madalya almaya hak kazandi. 90 dakika verilen bu kategoride Türk ve Anadolu mutfagi yemeklerinden baslangiç, ana yemek ve tatli olmak üzere 3 yemekten hem jüri hem teshir masasina sunulmak üzere 2’ser tabak hazirlandi. Baslangiç olarak Kabak Çiçegi Dolmasi, ana yemek olarak Kuru Erikli Bademli Kuzu Kebabi, tatli olarak ise Ishakiye hazirlandi.
Meslek Yüksekokulumuz ögrencilerine vermis olduklari desteklerinden dolayi Harmancik Belediye Baskanligina, Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Halil ÜNAL hocamiza, gerek maddi gerek manevi desteklerini esirgemeyen tüm Yüksekokul Personelimize desteklerinden dolayi tesekkür ederiz.