Ulusal Yeterlilik Sistemi Tanıtım Günleri
 Ulusal Yeterlilik Sistemi Tanıtım Günleri

05 Ocak 2023 tarihinde Crowne Plaza Bursa’da T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından düzenlenen Türkiye Yeterlilik Sisteminin ve Çerçevesinin Uygulanması Operasyonu (TÜYEP), kapsamındaki Ulusal Yeterlilik Sistemi Tanıtım Günleri’nde Harmancık Meslek Yüksekokulu’nu Turizm ve Otel İşletmeciliği Program Başkanı ve MYK Sınav Değerlendiricisi Öğr. Gör. Dr. Onur ÇELEN temsil etti.

Etkinliğin açılış konuşmasında, MYK Başkanı Sn. Adem CEYLAN, ulusal yeterlilik kapsamında bugüne kadar 2.400.000 kişiye belge verdiklerini belirtti. Adem CEYLAN konuşmasında mesleki yeterlilik yönetmeliğince meslek yüksekokulu öğrencilerinin Seviye 5 kapsamında olduğunu söyledi. Ceylan ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Sn. Erol ÖZVAR’ın, tekniker ve ara kademe yönetici adayı olan meslek yüksekokulu öğrencilerinin teorik bilgiye ek olarak uygulama eğitimine çok önem verdiğini ve kendilerini desteklediğini ifade etti. Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) kurul üyesi olan Adem CEYLAN, ulusal yeterlilik sisteminin akreditasyon faaliyeti olduğuna dikkat çekti. Genç, dinamik ve beşeri sermaye olan öğrencilerin, uluslararası alanda fark yaratacağına inandığını vurguladı.

MYK Sınav ve Belgelendirme Dairesi yetkilisi Sn. Mustafa ÖZGEN konuşmasında ulusal yeterlilik faaliyetlerinde en hızlı gelişme ve büyümenin turizm sektöründe yaşandığını, MYK’nın verdiği belgelerin ücretli olduğunu ancak turizm sektöründe çalışan, işveren ve öğrencilere özel turizm hibesi uygulamalarının bulunduğunu, turizm sektörünün MYK için öncelikli sektörlerin başında geldiğini belirtti.
Avrupa Birliği Yeterlilik Proje Kilit Uzmanı Sn. Gerard MADLIL de konuşmasında Avrupa Birliği’nde yeterlilik ve kalite sistemlerinin çok önemli olduğunu belirtti. Özellikle Akdeniz çanağında ülkelerdeki turizm sektöründe uygulanan yeterlilik uygulama kapsamında Avrupa Birliği ülkelerinin turizmde başarılı olmasına dikkat çekti. Yeterlilik uygulamaları sayesinde turizm sektöründe iş kazalarının %56 azaldığını ve çalışan verimliliğinde %30 artış yaşandığını belirtti.

Harmancık Meslek Yüksekokulu’nun etkinlikte yer almasına vesile olan Bursa Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Sn. Çağatan TAŞKIN’a ve Harmancık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sn. Ercan ŞİMŞEK'e çok teşekkür ederiz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Oca-2023]

Haber Görüntüleme : [792]