Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Harmancik MYO Asçilik Programi ögrencileri, Uluslararasi Mutfak Günleri kapsaminda düzenlenen yarislara 8 altin madalya kazanarak damga vurdu.
Istanbul’da bu yil 19.’su düzenlenen Uluslararasi Mutfak Günleri’ne katilan BUÜ Harmancik MYO Asçilik Programi ögrencileri, 4 ayri kategorideki tüm altin madalyalari aldi. Akademisyenler Ögr. Gör. Fatih Yildirim ve Ögr. Gör. Erdogan Bozan’in önderligindeki ögrenciler, toplamda 8 altin madalyaya ulasarak büyük bir rekorun sahibi oldu.
TÜM KATEGORILERDE ALTIN
22 farkli ülkeden 1100 yarismacinin katildigi organizasyona, üniversite ve lise düzeyinde asçilik programi ögrencileri ile sefler davet edildi. Gerçeklestirilen “Üniversitelerarasi Restoran Tatli Tabagi" yarismasinda Ilyas Çakir altin madalya, "Modern Türk Mutfagi" ekip yarismasinda Fevzi Elmas, Gökçe Furat, Ömür Korkmaz altin madalya, "En Iyi Üniversite Yarismasi" dalinda Özge San, Nazar Bilgi, Ilyas Karadag altin madalya, Üniversitelerarasi ‘’Ana Yemek Tabagi" dalinda Hazal Ilayda Özdemir altin madalya almayi basardi.
NITELIKLI EGITIM BASARIYI GETIRIYOR
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, elde edilen büyük basaridan ötürü ögrenci ve akademisyenleri tebrik etti. Bu tarz etkinliklerin mesleki hayata hazirlikta çok önemli bir yer tuttuguna isaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Harmancik Meslek Yüksekokulumuz, bugüne kadar sektöre yüzlerce nitelikli personel kazandirmistir. Nitelikli teorik egitimi, sahadaki pratik egitim ile birlestirmeyi basaran okulumuz, bir anlamda meslege geçisteki en önemli platform durumuna gelmistir. Bu gelisime vesile olan MYO yöneticilerimizi ve hocalarimizi kutluyor, ögrencilerimize de üstün basarilarinin devam etmesi temennisinde bulunuyorum” seklinde konustu.