Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Harmancik Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi Ögrencileri, 17. Uluslararasi Istanbul Mutfak Günleri yarismasindan madalyalarla döndü. Ögrenciler yaristiklari kategorilerde 2 gümüs, 5 bronz madalya getirdi.
Istanbul’da 25-28 Aralik 2019 tarihleri arasinda düzenlenen 17. Uluslararasi Istanbul Mutfak Günleri etkinligine 25 ülkeden 200’ü yabanci olmak üzere toplam 1000 yarismaci katildi. Harmancik Meslek Yüksekokulu Asçilik Programi ögrencileri, Ögr. Gör. Erdogan Bozan ve Ögr. Gör. Vedat Kayis önderliginde yerli ve yabanci seflerden olusan jüri önünde yaptiklari yemeklerle 2 gümüs 5 bronz madalyaya layik görüldü.
Restoran Tatli Tabagi Kategorisi’nde kestane kremasi dolgulu tarçinli tart ile Yaren Koçak Gümüs, Anayemek Kategorisi’nde Kereviz Püresi esliginde Dana Bonfile ile Umut Koçal Gümüs madalya almayi basardi. Makarna Kategorisi’nde Bisque Sos esliginde ricotta peyniri dolgulu Ispanakli tortellini ile Eda Nur Çelebi bronz, Balik Tabagi Kategorisi’nde Dilek Kurt Yesil taneli risotto esliginde Deniz Alasi tabagi ile bronz aldi.
Ayrica BUÜ’lü ögrenciler, Yilin En iyi Üniversitesi Kategorisi’nde baslangiç olarak keçi peyniri dolgulu kabak çiçegi tempura, ana yemek olarak Tütsülenmis mürdüm erigi ve gün kurusu esleginde mozaik sebzeli pastirma ve fars sarili kuzu külleme kirmizi kan üzümü sosu esliginde tatlida mango peltesi dolgulu çikolatali muz servis etti. Ögrencilerin menüsü bronz madalya almaya hak kazandi.