Haber

23.05.2017 14:39:21

Zooloji Müzesi’nden tuvale yansiyanlar

 

Uludag Üniversitesi Egitim Fakültesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü Resim-Is Egitimi Anabilim Dali ile Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Biyoloji Bölümü, Zooloji Müzesi’nde ilginç bir uygulamaya imza atti. Müzenin duvarlari ögrenciler tarafindan hayvan resimleriyle süslenirken, sergilenen hayvanlar da tuvallere yansidi.

Proje yürütücülügünü Ögr. Gör. Dilek Bilhan’in üstlendigi “Zooloji Müzesi’nde Disiplinlerarasi Bulusma“ adiyla duvar boyama ve resim uygulamalari, Biyoloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Hikmet Sami Yildirimhan, ögretim üyeleri ögrenci ve müze ziyaretçilerinin katilimlariyla Fen-Edebiyat Fakültesi F Bloktaki Zooloji Müzesi’nde izlenime açildi. Sergide, tuval üzerine akrilik-yagliboya teknigi ile gözleme ve yoruma dayali 18 resim yer aliyor.

Proje yürütücüsü Ögr. Gör. Dilek Bilhan, bu etkinlikte amaçlarinin, sanat egitimcisi ögretmen adaylarinin kendi uygulama konulariyla ayni olan bir bilim dalini tanimalari, iki disiplinin farkli ya da benzer noktalarini bularak birbirine ne sekilde katkilar sunabileceklerini görmelerini saglamak oldugunu söyledi.

Uygulamalara, resim-is egitimi anabilim dalindan 20 ögrenci katildi. Zooloji Müzesi’nin duvar yüzeyinin desenleri müzedeki incelemeler sirasinda ögrencilerin tercih ettikleri hayvanlardan olusturuldu. Kompozisyon ve boyama teknigi müze bünyesinde bulunan hayvan çesitliligi, ziyaretçi profili, duvar yüzeyinin genisligi ve yüksekligi dikkate alinarak gerçeklestirildi.

 Fen-Edebiyat Fakültesi Zooloji Anabilim Dali Zooloji Müzesi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Rahsan S. Kaya, hayvan resimlerinin gerçekçi yansitilmasi konusunda bilgilendirmelerde bulunarak uygulama sürecinin bilimsel danismanligini üstlendi. Sergiden seçilen resimler, egitim materyali olarak degerlendirilmesi amaciyla zooloji anabilim dalina hibe edildi.

Zooloji Müzesi’ndeki sergi, çarsamba günleri 13.30-15.30 saatleri arasinda mayis ayi sonuna kadar görülebilecek.

ZOOLOJI MÜZESI

Uludag Üniversitesi Zooloji Müzesi, ülkemizin hayvansal çesitliligini yansitmak amaciyla hazirlanmis sergi ve koleksiyonlarin bulundugu iki ana bölümden olusuyor. Sergi alaninda omurgasiz ve omurgali hayvanlara ait 2500 civarinda örnek ile az sayida iskelet ve fosil örnekleri sergileniyor. Omurgasizlar bölümünde daha çok böcekler, akrepler, yumusakçalar ve derisidikenlilere ait örnekler bulunuyor. Omurgalilar bölümünde 28 balik, 23 kurbaga, 78 sürüngen,  83 kus ve 33 memeli hayvan türü sergileniyor.

Müze ülkemiz kurbaga ve sürüngenlerinin yaklasik yüzde 64’ü ile ülkemiz akrep türlerinin yüzde 54’ünü bünyesinde barindirmasiyla ziyaretçilerin ilgi odagi durumunda. 



Bilgi

Okunma Sayısı: 4986
Eklenme Tarihi: 23.05.2017 14:39:21
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş