Haber

12.02.2016 11:05:16

Online Egitim Akademileri’nin starti verildi

Online Egitim Akademileri’nin starti verildi

Bursa Valiligi tarafindan hazirlanan ve AB fonlari ile BEBKA destegini alarak hayata geçirilen Online Egitim Akademileri Projeleri’nin tanitimi yapildi.

Bursa Valiligi AB Online Akademi ve AB Yöresel Üreticiler Akademisi lansman toplantisi Bursa Valisi Münir Karaloglu, AB Bakan Yardimcisi Ali Sahin, Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Abdulkadir Karlik ve çok sayida katilimci ile gerçeklestirildi.

Toplantida konusan Bursa Valisi Münir Karaloglu, bir anlamda iki üniversite açtiklarini söyledi. Bu üniversitelerin farkinin kontenjan, sinav ve harç sorunlarinin olmadigini kaydeden Vali Karaloglu, “Bizim üniversitelerimizin kapisi yok, çatisi yok, penceresi yok. Bilgi teknolojilerini egitimde kullanabilmek için de ülkelerin, bakanliklarin, üniversitelerin, kurumlarin büyük bir çabasi var. Ülkemiz de bu konuda çok ciddi yatirim yapiyor. Iste biz de Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin Avrupa Birligine tam üye olmak için yürüttügü müzakerelerde hükümetimize, devletimize, yerelden güçlü bir destek verme adina bu iki akademiyi hayata geçirdik ve bu iki akademiyle insanlarimiz bir taraftan AB Online Akademiye girerek öncelikle AB fonlari ve hibeleri konusunda yazacaklari projelerin yazma teknikleri ve AB’nin istedigi normda proje yapmayi ögrenecekler. Iste AB Online Akademi ile biz bir taraftan kamu kurumlarimiz, yerel yöneticilerimiz, Sivil Toplumumuz, Özel Sektörümüz her ki AB hibe ve fonlarina ihtiyaç duyuyorsa, kullanmak istiyorsa onlari online ücretsiz olarak egitmek üzere bu platformu olusturduk. Ikinci platformumuz AB’den sagladigimiz 400 bin avroluk bir proje. 5 ülke bu projeye ortak ama önemli olan projenin modaratörü. Yunanistan, Italya, Slovenya, Letonya ve Türkiye olmak üzere 5 ülkenin beraber yürüttügü ama modaratörlügünü Türkiye’nin, Bursa Valiligi'nin yaptigi bir platform olusturduk. Buradaki amaç yöresel üreticilerimizin ufkunu açmak, onlarin ürünlerine cografi isaretler almak, onlarin marka yönetimlerine katkida bulunmak, onlarin yeni pazarlara açilmalari, onlarin ürettiklerini uluslararasi pazarlara gönderebilmeleri konusunda onlara yardimci olmak, onlara egitim vermek" dedi.

BAKAN YARDIMCISINDAN BURSA’YA TESEKKÜR

AB Bakan Yardimcisi Ali Sahin ise, projelerin hem içerik itibariyle hem de çok dilli verecegi hizmet ile 81 ilimizin yaninda yurt disindan da pek çok kesime hitap edecegini kaydetti. Programlara gelmeden Bursa'nin AB uyum sürecinde yaptigi katkilarla ilgili inceleme yaptigini ve bu konuda da Bursa’nin tam bir lokomotif il oldugunu fark ettigini ifade eden Sahin, “Ben bu proje ile ilgili iki öneri de getirmek istiyorum. Hayata geçirilmis projeleri model olarak buralarda görsele dökebilmeliyiz. Bir digeri de akilli telefonlarin bu kadar hayatimiza girdigi su dönemde, bu online egitim ortaminin akilli telefonlara indirilecegi alt yapiyi hazirlamaliyiz. Ben emegi geçen herkesi yürekten kutluyorum" diye konustu.

UÜ’DE HEDEF AÇIKÖGRETIM FAKÜLTESI

Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da üniversite olarak 3. Nesil Vizyonu hedefi ile yeni bir rota belirlediklerinin altini çizdi. Uludag Üniversitesi’ni Türkiye’nin en önemli 10 üniversitesi arasina sokmak için planlamalarini tamamladiklarini vurgulayan Rektör Ulcay, “Ögrenci kalitesi, ögretim elemani kalitesi ve egitim ortami kalitesi ile üniversite kavramina yakisir bir Uludag Üniversitesi olusturmaya hedefliyoruz. Bu kapsamda hedeflerimizden birisinin de uzaktan egitim programini hayata geçirerek ögrenci sayisini düsürmek ve egitim kalitesini yükseltmek oldugunu da buradan açiklamak istiyorum. Böylelikle gelecekte kurmak istedigimiz açikögretim fakültesinin de temellerini bir anlamda atmis olacagiz. Öte yandan ögretim elemanlarimiz, daha az ögrenci ile ilgilenerek, arastirma yapabilecek, sektörünün sorunlarina daha fazla zaman ayirabilecek ve bilimsel çalismalarini daha saglikli yürütebilecek. 2016 yilinda hayata geçirmeyi planladigimiz uzaktan egitim programi ile dünyanin gelismis ülkelerindeki gelismis üniversitelerin uyguladigi sistemi Bursa’mizda ve Uludag Üniversitemizde uygulamaya sokmus olacagiz” seklinde konustu.

http://www.bursaabakademisi.gov.tr internet adresi üzerinden Yöresel Üreticiler Akademisi ile 6 dilde (Türkçe, Ingilizce, Italyanca, Yunanca, Letonca, Slovence) Yöresel Üreticilerin egitimini amaçlayan AB Mevzuati, Koruma Sistemi Uygulamasi, Iyi Uygulama Bilgisi, Piyasayi Tanimanin Yeni Yollari, Ürünleri Göstermek Için Yeni Yollar, Yeni Ürün Için Yeni Fikir Bulma Kabiliyeti, Daha Iyi Sonuçlar Için Web Kullanimi, Yerli Ürün Satisi ile Birlikte Bir Turist Bilgi Sistemi ve Entegrasyonunun Olusturulmasi, Yerel ve Yabanci Kurumlar ile Isbirligine Yönelik Yönetim, Yerel Ürünlerin Ticarilesmesine Iliskin Dernek ve Kuruluslarla Bir Ag Olusturma, Proje Yönetimi Temel Bilgiler, Proje Yönetim Süreçleri, Proje Yönetimi- Uygulama, Strateji, Çatisma Çözme, Yaratici Düsünme ve Inovasyon Teknikleri online egitim modülleri ile yöresel üreticiler için ücretsiz olarak enteraktif egitim olanagi saglanacak.



Bilgi

Okunma Sayısı: 2409
Eklenme Tarihi: 12.02.2016 11:05:16
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş