Uludag Üniversitesi, özel sektörle isbirliklerini farkli alanlarda sürdürüyor.
Ürün gelistirme, tasarim ve mühendislik alanlarinda sektörün önemli firmalarindan CADEM ile Isbirligi çerçevesinde Otomotiv ve Makine Mühendisligi bölümleri son sinifinda egitim gören 24 ögrenci, bir haftalik süreçte her gün devam eden “Mühendislik Oyunu” egitimi sonrasinda sertifikalarini aldi.
Sertifika törenine Uludag Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Asli Hockenberger, CADEM Insan Kaynaklari Müdürü Bahar Paksoy ve CADEM firmasi egitimcileri, Kariyer Merkezi Müdürü Memet Zencirkiran ve ögrenciler katildi.
Prof. Dr. Asli Hockenberger, Uludag Üniversitesi’nin Arastirma Üniversitesi kapsaminda yogun bir faaliyet içerisinde bulundugunu, özel sektörle bu kapsamda güçlü bir isbirligi içerisinde olduklarini ve bu isbirligini farkli alanlarda gelistirdiklerini belirtti. Üniversite olarak sektörde önemli tecrübeye sahip firmalarla uygulamali egitimler konusunda isbirligi içerisinde olduklarini, ayrica özel sektörden gelen teklifleri hizli bir sekilde hayata geçirdiklerini belirten Hockenberger, önümüzdeki süreçte çesitlilik içeren egitim faaliyetleriyle ögrencilerin sektörle etkilesiminin daha da artacagini belirtti.
CADEM Firmasi Insan Kaynaklari Müdürü Bahar Paksoy, mühendislik oyununu Türkiye’de ilk olarak Uludag Üniversitesi ile gerçeklestirdiklerini, Uludag Üniversitesi ile farkli alanlarda isbirligi yapmaya büyük önem verdiklerini belirtti. Programa farkli üniversitelerden talep oldugunu ve yakin dönemde bazi üniversitelerde de egitimler verilecegini belirten Paksoy, programa olan ilgi ve devamliliktan büyük memnuniyet duyduklarini ifade etti. Egitmen Ümit Kanber, program sürecinde katilimci ögrencilere Catia V5 Temel Kati ve Montaj çalismalari üzerine egitim verildigini, egitimin ardindan ise 2 pistonlu bir motor montaj çalismasi için etkinlik kismina geçildigini, burada motorun bazi parçalarinin en bastan tasarlandigini, halihazirda var olan datalarin ise revizyonlarla veya daha genis modifikasyonlarla projeye göre gelistirildigini ifade etti. Kanber, tasarim ve modifikasyonlarla nihayete eren tasarim sürecinin ardindan, parçalarin montaj ortaminda birlestirilerek çalisir halde bir motor mekanizmasi olusturuldugunu ve ögrencilerin, gruplar halinde yaptiklari etkinligi bir rapor halinde sundugunu belirtti. Etkinligin ardindan Insan Kaynaklari Müdürü Bahar Paksoy tarafindan is/mülakat süreçleri hakkinda bilgilendirme yapildi.
Kariyer Merkezi Müdürü Memet Zencirkiran da, CADEM Firmasi ile ilk etkilesimin AR-GE Programlari kapsaminda oldugunu ve bu egitimlerden ögrencilerin büyük memnuniyet duydugunu, bunun üzerine firma yetkilileriyle farkli programlarla isbirligini sürdürme konusunda mutabik kaldiklarini ve hizli bir sekilde bu isbirligini hayata geçirdiklerini belirtti. Zencirkiran, bir hafta boyunca sehir disindan gelen uzman egitmenlerle programi yürüten CADEM’e, programin uygulanma sürecinde labaratuvarlarini açarak her türlü destegi veren, programin koordinasyonunda önemli rol üstlenen Otomotiv Mühendisligi Baskani Prof. Dr. Ihsan Karamangil ve ögretim üyesim Doç. Dr. Gökhan Sevilgen’e tesekkür borçlu olduklarini belirtti.