Haber

4.10.2018 12:03:25

IV. Uluslararasi Lif ve Polimer Arastirmalari Sempozyumu basladi

 

                                                                

Bursa Uludag Üniversitesi’nin ev sahipliginde düzenlenen IV. Uluslararasi Lif ve Polimer Arastirmalari Sempozyumu basladi. 4-5 Ekim tarihleri arasinda devam edecek sempozyumda yerli ve yabanci bilim insanlarinin katilimi ile tekstil sektörünün gelecegi konusulacak.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen IV. Uluslararasi Lif ve Polimer Arastirmalari Sempozyumu’na yurt disindan ve Türkiye’nin farkli üniversitelerinden yaklasik 100 bilim insani katiliyor. 30 farkli konu basliginda sunumlarin yapilacagi sempozyumun açilis törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, ÖSYM eski baskani ve ITÜ Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ali Demir, BUÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Asli Hockenberger, BUTEKOM temsilcileri, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

POTANSIYELIMIZI KATMA DEGERE DÖNÜSTÜRMELIYIZ

Sempozyumda konusan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkiye’nin ekonomik olarak daha yukariya çikmasinin temel gereksinimlerinden birisinin bilgi üretmek ve ekonomik degere dönüstürmek oldugunun altini çizdi. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulasabilmek adina ciddi yatirimlar ve projeler gerçeklestirmesine ragmen orta gelir tuzagina yakalanmis olduguna isaret eden Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Fason üretimle gelebilecegimiz en üst noktaya ulastik. Cumhuriyetimizin 100. yilinda hedefledigimiz ihracat ve milli gelir hedeflerine ulasmak istiyorsak, daha çok bilgi ve teknoloji üreten bir ülke haline gelmeliyiz. Ar-Ge ve inovasyon ise iki stratejik deger olarak ekonomik büyümenin, toplumsal gelisimin ve yasam kalitesini yükseltmenin en önemli aracidir. Bu noktada, mevcut sektörlerde orta-ileri ve yüksek teknolojili üretime geçisin yani sira, güçlü sanayi alanlarimizin potansiyelini savunma ve uzay-havacilik sanayi, rayli sistemeler, mekatronik, bioteknoloji ve yazilim gibi stratejik alanlarda da katma degere dönüstürmeliyiz. Uluslararasi rekabette üniversitelerimizi daha da öne çikarmak için bilimin ekonomik degere ve toplumsal faydaya dönüsmesini kapsayan ‘3. Nesil Üniversite’ asamasi esas hedefimiz olmalidir” dedi.

Sempozyum Organizasyon Komitesi Es-Baskani Prof. Dr. Ali Demir ise konusmasinda bugüne kadar yilda bir kez düzenledikleri programi, Uludag Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi ile BUTEKOM’un katkilari sayesinde yil içerisinde 2 kez düzenlemeye karar verdiklerini belirtti. Türkiye’den ve yurt disindan degerli akademisyenlerin etkinlige destek verdiklerini kaydeden Prof. Dr. Ali Demir; “Kisa bir hazirlik süreci geçirmemize ragmen, çok güzel geri dönüsler aldik. Iki gün sürecek sempozyumda 30’u geçkin bildiri sunulacak. Bir yilda ikinci kez düzenlenmis olmasina ragmen böylesine bir ilgi gösterilmesi bizleri daha da cesaretlendirdi. Emegi olan ve destek veren herkese bir kez daha tesekkür ediyor, organizasyonumuzun hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Açilis konusmalarinin ardindan ITÜ Tekstil Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Dr. Ögretim Görevlisi Ali Kiliç tarafindan ‘Bi-komponent ve Asiri Yüksek Yüzey Alanina Sahip Liflerin Üretimi’ konulu sunum gerçeklestirildi. 5 Ekim’de bitecek sempozyumda 30’dan fazla sunum ve bildiri sunumu yapilacak.



Bilgi

Okunma Sayısı: 3631
Eklenme Tarihi: 4.10.2018 12:03:25
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş