Haber

24.03.2016 14:22:58

Büyüksehir’den Mimarlik Fakültesi’ne yeni bina

 

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Uludag Üniversitesi’nin Görükle Kampüsü’ndeki Mimarlik Fakültesi’ne kazandirilacak yeni ve modern binanin projeleri hazirlandi, yapilan lansmanla da kamuoyuna tanitildi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Recep Altepe ile Uludag Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Tevfik Yücedogru, Prof. Dr. Mehmet Yüce, Prof. Dr. Eray Alper, UÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ismail Saglam, UÜ Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nilüfer Akincitürk ve Mimar Murat Tabanlioglu’nun Büyüksehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasi Encümen Salonu’nda bir araya geldigi lansmanda, Uludag Üniversitesi Mimarlik Fakültesi’ne kazandirilacak binanin proje sunumu da yapildi.

“BURSA’YI GELECEGE TASIYAN HER ADIMDA KURUMLARIMIZI DESTEKLIYORUZ”

Bursa’ya eserleriyle deger katan Büyüksehir Belediye Baskani Recep Altepe, kentte egitime ve egitim kurumlarina destek verdiklerini belirterek tüm kurumlarla isbirligi halinde olduklarini vurguladi. Baskan Altepe, Mimarlik Fakültesi’ne yeni fakülte binasi yapilmasi ve mevcut binalarin tadilatina iliskin protokolün daha önce imzalandigini hatirlatarak, “Büyüyen ve gelisen Bursa’da tüm kurum ve kuruluslarla ortak çalismalar yapiyoruz. Bursa’yi gelecege tasiyan her adimda, Uludag Üniversitesi ile baglarimizi artiran projelere imza atiyor, eksiklerin giderilmesine çalismaya devam ediyoruz. Mimarlik Fakültesi’nin talebi üzerine bu projeyi hayata geçirmek, Büyüksehir Belediyesi olarak bizler için önemliydi. Üniversitenin güç kazanmasi için Mimarlik Fakültesi’ne yeni bina kazandirilmasini gerekli ve önemli buluyoruz” diye konustu.

Proje çalismalarinin uzun zamandir sürdügünü ifade eden Baskan Altepe, sürecin en hizli sekilde ilerleyecegini, en kisa sürede insaatin baslayacagini ve yaklasik 2 yil içinde de Mimarlik Fakültesi’nin yeni binasinda egitime baslamasini hedeflediklerini anlatti.

ÜNIVERSITE SANTIYETE DÖNECEK

Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversiteye desteklerinden dolayi Baskan Altepe’ye tesekkür ederek, “Yaklasik 1 yildir sürdürdügüm görevimde, Uludag Üniversitesi’nin 25 yilini planlamayi hedefleyerek çalismalarimiza basladik. Üniversite olarak kentin ihtiyaçlarina cevap verme hedefiyle eksikleri arastirdik. Mimarlik Fakültesi’nin Mühendislik Fakültesi’nden ayrilarak kendi binasinda egitim ögretimlerine devam edecek olmasindan dolayi Baskan Altepe’ye tesekkür ediyorum. Üniversitemiz, hem Mimarlik Fakültesi hem de diger alanlardaki çalismalarla 3 yil süresince santiye görünümünde olacak ancak bu 3 yilin sonrasinda daha güzel bir noktaya ulasacagimiza inaniyorum. Ayrica bizler için bu binanin tüm projesini ücretsiz olarak çizen ve teslim eden Tabanlioglu Mimarlik firmasi sahibi Mimar Murat Tabanlioglu’na da tesekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“MIMARLIK CAMIASI ADINA KIRILMA NOKTASI”

UÜ Mimarlik Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nilüfer Akincitürk, 23 yil önce kagit üzerinde kurulan, 1 Nisan 1994’te adimlari atilan ve halen 1990’li yillarda yapilan 20 yillik binalarda egitim veren Mimarlik Fakültesi’nin artik yetersiz kaldigini anlatti. Prof. Dr. Akincitürk, Mimarlik Fakültesi’nde zaman içinde ögrenci sayisinin arttigini, yeni bölümler açildigini ve mimarlik bölümüne ilginin artmasiyla ihtiyaçlarin da ortaya çiktigini söyleyerek, “Üniversitemizin basarili bir bölümüyüz. Ülke çapinda 138 mimarlik bölümü arasinda ilk 10’a giriyoruz. Bu da bizi daha iyi olmaya yönlendiriyor. Büyüksehir Belediyesi’nin destegiyle yeni binamizda egitimlerimize maksimum 2 yil içinde baslayacagiz. Bugün mimarlik camiasi adina bir kirilma noktasi. Çok mutlu ve gururluyum” seklinde konustu.

ÖGRENCILERE ATÖLYE GIBI FAKÜLTE

Projeyi hazirlayan Mimar Murat Tabanlioglu da UÜ Mimarlik Fakültesi’ne bir nebze de olsa destek olmak istediklerini anlatarak, “Bursa’da güzel bir çalisma yapilacak. 90’li yillarda yapilan binanin yenilenmesi ve tamamlayici olmasi önemli. Mevcut bina alani su an 3500 metrekare, yeni projenin ardindan bu alan yaklasik 6 bin metrekare olacak. Açik sergi, workshop ve dinlenme alanlarinin da yer alacagi binayi, ögrencilerin kendi atölyeleri gibi görmelerine olanak sunacak sekilde planladik. Isik alan, farkli dis yapilarda olusturulacak bulunacak fakültenin sikici olmamasina ve iyi vakit geçirilen bir yapi olmasina özen gösterdik. Dogal malzemelerin kullanildigi, dogaya duyarli yesil bir bina olacak” dedi.

Tabanlioglu, projenin teknik detaylarini da bir barkovizyon sunumuyla anlatti.



Bilgi

Okunma Sayısı: 6178
Eklenme Tarihi: 24.03.2016 14:22:58
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş