Aricilarin sorunlarina çözüm bulmaya yönelik bilimsel çalismalar yapmak amaciyla kurulmus olan Uludag Üniversitesi Aricilik Gelistirme Uygulama ve Arastirma Merkezi (AGAM), çalismalarinda kullandigi kovanlarda elde ettigi ari ürünlerini ilk kez satisa sundu.
Görükle Yerleskesi içinde bilimsel projeler kapsaminda üretilen kestane bali, süzme bal, yas polen, ari sütü, ari ekmegi ve propolis, AGAM merkezinde siselenip paketlenerek tüketiciye satiliyor.
Uludag Üniversitesi AGAM Müdürü Prof. Dr. Ibrahim Çakmak, bilimsel arastirma projeleri kapsaminda Görükle Yerleskesi içinde çesitli bölgelere yerlestirdikleri kovanlardan bir tona yakin bal elde ettiklerini, bunlari siseleyerek ilk kez satisa sunduklarini söyledi.
Kovanlardan çikan her ürünü degerlendirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Çakmak, bal, yas polen, ari sütü, ari ekmegi ve propolis gibi ürünlerin yani sira arilarin ürettigi gerçek balmumu peteklerinden bir kismini mum yaptiklarini söyledi.
AGAM’in yerleske içindeki binasinda hem üretim hem de satis yapiliyor. Satisa sunulan ari ürünlerinin fiyatlari ise söyle:
Kestane bali (500 gr) 50 TL
Süzme bal (850 gr) 60 TL
Yas polen (100 gr) 15 TL
Yas polen (200 gr) 25 TL
Ari ekmegi (100 gr) 50 TL
Ari sütü (2 gram kapsül) 10 TL
Ari sütü (10 gr) 40 TL
Propolis (20 cc) 35 TL
Balmumu mumlar 6-40 TL