Sanat Yarışmalarında Bursa Uludağ Üniversitesi Başarısı
 Sanat Yarışmalarında Bursa Uludağ Üniversitesi Başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) kültür-sanat alanında başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.

İstanbul Exlibris Derneği ve İstinye Üniversitesi’nin geleneksel olarak düzenlediği 5. Uluslararası Exlibris yarışması sonuçlandı. Alanında dünyanın en çok katılımlı organizasyonlarından biri olan yarışmaya 36 ülkeden 451 sanatçı 1162 farklı ekslibris eseri ile başvuru yaptı. Alanında uzman uluslararası sanatçı ve jüri üyelerinden oluşan seçici kurul; 8 Ödül, 10 Mansiyon ve 10 Sanatçıya da Onur Sertifikası dağıttı. Ayrıca, sergileme ve katalog için 182 sanatçıdan 243 ekslibris seçildi. Bu değerlendirme sonucunda; Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi ABD öğretim elemanı Öğr. Gör. Erkin Keskin mansiyon ödülüne değer bulundu.

Uşak Belediyesi tarafından Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı sebebi ile Uluslararası Ekslibirs Yarışması düzenlendi.  Seçici kurul yarışmanın temasını; ‘’100. Yılında Uşak’ın Tarihi ve Kültürel İzleri’’ olarak belirledi. Yarışmaya farklı ülkelerden sanatçılar katılım sağladı. Sergilenmeye değer görülen 272 eser arasından yapılan seçimde, 3 Başarı Ödülü, 2 Jüri Özel Ödülü, 3 Mansiyon ve 10 tane onur sertifikası verildi. Derece alan sanatçılar arasında BUÜ öğrencileri, mezunları ve öğretim üyeleri de yer aldı.

Yapılan yarışma sonucunda, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi ABD öğrencilerinden Ezgi Özkan ikincilik ödülü aldı. Adem Aksuoğlu Mansiyon, Güldane Seyfidar ve Didem Yıldız Onur Sertifikasına layık görüldü. Aynı yarışma kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü öğretim Üyesi Prof. Sezin Türk Kaya Onur Sertifikası aldı.

EKSLİBRİS NEDİR?

“Ekslibris, kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde adlarının ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskıresimlerdir. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Sözcük olarak ...’nın kitaplığından anlamına gelir.”

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : [889]