DEKAN'IN MESAJI

DEKAN'IN MESAJI

Devletlerin, toplumların gelişmişlik seviyelerinin somut ögeleri arasında olan güzel sanatlar alanı, dünyada olduğu kadar ülkemizde de her geçen gün önemini artırarak hissettiren bir olgu olarak dikkat çekmektedir. Bu bağlamda; gerek mevcut kültürel yapı içinde dolaşıma giren eselerin niteliği gerekse bu eserleri üreten sanatçıların yetişmesi/yetiştirilmesi ile ilgili faaliyetler, ilgili ülkelerin kültür-sanat kurumlarının stratejik planlarında ve millî eğitim politikaları içinde önemli bir yer tutmaktadır.

Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde 2007 yılında kurulmuş olan Güzel Sanatlar Fakültesi, aradan geçen 18 yıl içinde gelişimini -geçen zamana kıyasla- biraz yavaş da olsa sürdürmektedir. 2007-2008 akademik yılında Resim ve Sahne Sanatları Bölümlerine özel yetenek sınavı ile öğrenci alarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayan Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2022-2023 akademik yılında Geleneksel Türk Sanatları Bölümünü bünyesine katarak, üç bölümle faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu üç bölümden Resim ve Geleneksel Türk Sanatları bölümleri Görükle Yerleşkesi’nde, Sahne Sanatları Bölümü ve Dekanlık ise Mudanya Yerleşkesi’ndedir. Ayrıca Fakültemiz kuruluş şeması içinde olup gerekli öğretim elemanı ve fiziki mekân eksiklerini tamamlayarak faaliyete geçirmeyi hedeflediğimiz bölümlerimiz de mevcuttur. Bunlar; Tekstil ve Moda Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Grafik Tasarımı, Seramik ve Cam Tasarımı bölümleridir.

Fakültemizde; her akademik yılın başında özel yetenek sınavı ile Sahne Sanatları Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalına 15, Drama Yazarlığı ve Dramaturji Ana Sanat Dalına 10; Resim Bölümüne 30, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Tezhip, Minyatür ve Ebru Ana Sanat Dalına 20 öğrenci alınmaktadır. Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Hat Ana Sanat Dalı için eksik olan öğretim elemanı alımı gerçekleştirilmiş, 2025-2026 akademik yılında özel yetenek sınavı ile bu ana sanat dalına 10 öğrenci alınarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlanması planlanmaktadır.

Hâlihazırda teorik ve uygulamalı bir program çerçevesinde eğitim-öğretime devam etmekte olan Güzel Sanatlar Fakültemizin bölümlerinin birbirinden farklı mekânlarda ve yeterli olmayan fiziki koşullar içinde faaliyetlerini sürdürmek durumunda kalması, stratejik açıdan öncelikli çözüm bekleyen en temel sorundur. Bu durum, hem mevcut eğitim-öğretim faaliyetlerini hem de fakültenin kurumsal kimliğini olumsuz etkilemektedir.

Yukarıda belirtilen yapı içinde faaliyetlerine devam etmekte olan Fakültemizin fiziki mekân ve teknik altyapı ile ilgili mevcut sorunlarına çözüm getirmek amacıyla yakın zamanda Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından Gölükle Yerleşkesi içinde Fakültemize bir mekân tahsis edilerek gerekli çalışmaların başlatılması, stratejik açıdan olumlu ve umut verici bir girişimdir.
Prof. Ali Sait LİMAN
BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı


Bilgi

Okunma Sayısı: 39
Eklenme Tarihi: 4.02.2025 12:17:47
Güncelleme Tarihi: 4.02.2025 12:17:59

Paylaş