Geleneksel Türk Sanatları Sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa etkinlikleri kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “Geleneksel Türk Sanatları Sergisi”, 11-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sanat severlerin ziyaretine açıldı. Sergi açılışı; Bursa Büyükşehir Başkan Vekili Süleyman Çelik, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hatice Şahin, BUÜ’lü akademisyenler ve Bursa’nın sanat sever halkının katılımıyla gerçekleşti.

Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim elemanları Öğr. Gör. Dr. Hatice Aksu, Öğr. Gör. Ebru Karahan Dalbaş, Öğr. Gör. Şennur Atalay Varol, Öğr. Gör. Münevver Gürevin, Öğr. Gör. Yunus Emre Çelik ve Öğr. Gör. Zeynep Afra Soyuer; hat, tezhip, minyatür, ebru ve İznik taş çini eserleri ile sergiye katılarak workshop çalışmaları gerçekleştirdi.

Ayrıca Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Tataristan sanatkârları Sagyn Dedieva, Raushan Bapanova, Gulsana Atamkulava, Yestay Daubayev, Aigul Zhanserikova, Madina Kasimbaeva, Nazile Abilova, Elena Eliseeva, Mirsad Nigmatov, Nahid Vahabov; deri-seramik, tepme keçe, nakış-geleneksel kostüm, suzan-nakış, halı, ahşap-minyatür sanat dallarında verdikleri eserleriyle sergide yer aldı.

Haber Tarihi : [25-May-2022]

Haber Görüntüleme : [1.541]