B.U.Ü. AKADEMSİYENDEN TRT İSTANBUL RADYOSU İÇİN İKİ PROJE

TRT İSTANBUL RADYOSU tarafından hazırlanan ve metinleri B.U.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Mine ARTU MUTLUGÜN tarafından yazılan RÜYA ABLA'NIN SANDIĞI isimli Arkası Yarın
Çocuk Radyo Tiyatrosu TRT RADYO 1’de yayınlanıyor. Rukiye Aydın Kanbur yapımcılığında, Murat Şenol yönetmenliğinde, uzman klinik psikolog Meryem Ekinci danışmanlığında hazırlanan programda, Talat Bulut, Aybeniz Ece, Nur Gürkan, Berna Diribaş, Ali Rıza Kubilay, Ali Ekber Diribaş gibi usta isimler yer alıyor. TRT İstanbul Radyosu tarafından hazırlanan program, yaptıkları, yazdıkları ve fikirleriyle kendi dönemlerine ve bugüne ışık tutan önemli isimlerin hayat hikayelerini radyo tiyatrosu formatında sunarak çocuklarda tarih bilincinin oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Çocuklara yönelik olarak hazırlanan “RÜYA ABLA’nın SANDIĞI” adlı Arkası Yarın Radyo Tiyatrosu her pazar sabah 10.05’de TRT RADYO 1’de dinlenebilecek.

06 Mart 2022-Kanuni Sultan Süleyman
13 Mart 2022 -Halide Edip Adıvar
27 Mart 2022 -Afife Jale
17 Nisan 2022-Cemal Reşit Rey
24 Nisan 2022- Ömer Seyfettin
8 Mayıs 2022- Osman Hamdi Bey
15 Mayıs 2022 -Hasan Tahsin
12 Haziran 2022- Safiye Ayla
19 Haziran 2022- Buhurizade Mustafa Itri
26 Haziran 2022- Ali Kuşçu

Metinleri B.U.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Doç.Dr. Mine ARTU MUTLUGÜN tarafından yazılan İKİ YAŞAM isimli özgün radyo oyunu ise 23 Mart 2022 saat 21.05'de TRT RADYO 18 :39;de dinleyicileri ile buluşuyor. Yapımcılığını Nevim Kızar Yılmaz;ın, yönetmenliğini Ali Rıza Kubilay’ın yaptığı radyo oyununda İskender Bağcılar, Faruk Akgören, Tarık Şerbetçioğlu, Bulut Akkale ve Aliye Uslu gibi tecrübeli isimler yer alıyor. Oyunda, yaşları hayli ilerlemiş, sürekli didişen iki kardeşin, kıskançlık ve huysuzluk maskesi altında gizledikleri sevgilerini anlama süreci anlatılıyor.

Haber Tarihi : [07-Mar-2022]

Haber Görüntüleme : [1.314]