B.U.Ü.’den Öğretmenler Günü’ne Özel Etkinlik
 B.U.Ü.’den Öğretmenler Günü’ne Özel Etkinlik

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Görsel Sanatlar Eğitimi Derneği (GÖRSED) işbirliğinde hazırlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Töreni’ne ev sahipliği yaptı.

BUÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı ve GÖRSED’in birlikte hayata geçirdiği program, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Uluslararası Karma Sergi açılışı ile başlayan etkinliğe BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, GÖRSED Genel Başkanı Prof. Dr. Levent Mercin, GÖRSED Onursal Başkanı Prof. Dr. Vedat Özsoy, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

“DÜNYAYA TEKRAR GELSEM YİNE ÖĞRETMEN OLMAYI TERCİH EDERİM”

Törende kısa bir açılış konuşması gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, 46 yıllık öğretmen olduğunu ve bu meslek kadar değerli başka bir meslek bulunmadığını vurguladı. Mesleki anlamda en üst noktaya kadar geldiğini kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Tekrar dünyaya gelmiş olsam yine öğretmen olmayı tercih ederim. Bir mezununuzun yıllar sonra yolda karşınıza çıkması ve size Hocam diye seslenmesi veya bir sorununuz olduğu zaman bir makama gelmiş öğrencinizi arayabiliyor olmanız çok farklı bir duygu. Bundan daha büyük bir keyif olamaz. Bu özel gün vesilesi ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

ANA HEDEF: TOPLUMA HİZMET

Bursa Uludağ Üniversitesi olarak sağlık, fen, eğitim ve sosyal bilimler başlıklarında 4 temel alanda eğitim verdiklerini söyleyen Rektör Kılavuz; “Üniversitelerin 3 ana görevi var; eğitim öğretim yaparak toplumun ihtiyaç duyduğu insan kaynağı oluşturmak. Ar-Ge faaliyetleri ile bilimsel çıktılar elde etmek ve bu o çıktıların insanlığın yararına kullanılması için gayret etmek ve son olarak da topluma hizmet etmektir. Neticede her zaman için asıl hedefimiz topluma hizmet etmektir. Toplumun ihtiyacı olan hangi konu varsa o alanda çalışmak ve çıktılar elde etmek için çalışıyoruz. Biz, içerisinde bulunduğumuz toplumun ortak aklını ifa ediyoruz. Bunun için de canla başla çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Kılavuz ayrıca, bu yıl ilk kez başvurdukları uluslararası değerlendirme kuruluşu tarafından 1200’lü sıralarda yer aldıklarını belirterek, Eğitim Fakültesi’nin ise ilk 501+ arasında gösterildiğini açıkladı.

Z KUŞAĞI ÖĞRETMENLERİ ÇOCUKLARLA DAHA İYİ ANLAŞIYOR

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Çepni de 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle tüm öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının gününü tebrik etti. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 100 bin devlet kurumunda çalışan, 100 ile 150 bin civarında ise özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmen bulunduğunu açıklayan Dekan Prof. Dr. Salih Çepni; “Ülkemizde yaklaşık 1,5 milyonluk büyük bir aileden bahsediyoruz. Onların dertlerini kamuoyuna duyurmak ve sorunlarını dile getirmek daha çok bu günde oluyor. İlkokul öğretmenlerimiz, bizim hayatımızda gerçekten sıcak bir yer bırakır. Sizlerden ricam, özellikle ilkokul ve ortaokul öğretmenlerimizi bugün arayalım ve hatırlarını soralım. Çünkü onlar gerçekten bizlerden haber ve selam bekliyorlar. Öğretmenlik mesleği daha çok gönül mesleğidir. Çocukları seven, onlara ilgi duyan arkadaşlarımız daha iyi öğretmen oluyor. Özellikle Z kuşağının öğretmenleri çocuklarla çok iyi anlaşıyor. Sosyal medyayı çok iyi kullanıyor ve bulundukları yerdeki okulları yeniden yapılandırıyor. Bizim öğretmen adaylarından beklentimiz, devletini ve milletini seven, öğretmen olarak bu sevgiyi çocuklarına da aşılayan bireyler olmalarıdır” dedi.

Programda konuşan GÖRSED Onursal Başkanı Prof. Dr. Vedat Özsoy ise dernek olarak uzun yıllar eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesi amacıyla çok sayıda projeye imza attıklarını kaydetti. Görsel sanatlar eğitimi konusunda yürütülen tüm çalışmalara destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Vedat Özsoy, görevdeyken hayatını kaybeden tüm öğretmenlere de rahmet dileğinde bulundu.

YILIN EN’LERİNE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Törenin sonunda Görsel Sanatlar Eğitimi Hizmet Onur Ödülleri, Yılın Görsel Sanatlar Eğitimcisi Ödülleri ile destek veren kişi ve kurumlara belge takdimleri gerçekleştirildi.

SANATIN SAĞLIK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ KONUŞULDU

Açılış konuşmalarının ardından Sanatın Sağlık Üzerindeki Etkileri (Sanat ile Tanı ve Tedavi) konulu bir panel düzenlendi. Moderatörlüğünü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gonca Erim’in yaptığı panelde Prof. Dr. Pınar Aydın O’Dwyer, Prof. Dr. Aslı Sarandöl, Doç. Dr. Eda Öz Çelikbaş, Dr. Öğr. Ü. Nevin Eracar ve Tümay Aldemir konuşmacı olarak yer aldı. Program soru-cevap bölümü ile sona erdi.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Kas-2021]

Haber Görüntüleme : [1.564]