Haber

26.11.2021 09:23:35

B.U.Ü.’den Ögretmenler Günü’ne Özel Etkinlik

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Egitim Fakültesi Dekanligi, Resim-Is Egitimi Anabilim Dali ve Görsel Sanatlar Egitimi Dernegi (GÖRSED) isbirliginde hazirlanan 24 Kasim Ögretmenler Günü Kutlama Töreni’ne ev sahipligi yapti.

BUÜ Egitim Fakültesi Resim-Is Egitimi Anabilim Dali ve GÖRSED’in birlikte hayata geçirdigi program, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi. Uluslararasi Karma Sergi açilisi ile baslayan etkinlige BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, GÖRSED Genel Baskani Prof. Dr. Levent Mercin, GÖRSED Onursal Baskani Prof. Dr. Vedat Özsoy, Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Çepni, Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhan Turgut, akademisyenler, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve ögrenciler katildi.

“DÜNYAYA TEKRAR GELSEM YINE ÖGRETMEN OLMAYI TERCIH EDERIM”

Törende kisa bir açilis konusmasi gerçeklestiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, 46 yillik ögretmen oldugunu ve bu meslek kadar degerli baska bir meslek bulunmadigini vurguladi. Mesleki anlamda en üst noktaya kadar geldigini kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz; “Tekrar dünyaya gelmis olsam yine ögretmen olmayi tercih ederim. Bir mezununuzun yillar sonra yolda karsiniza çikmasi ve size Hocam diye seslenmesi veya bir sorununuz oldugu zaman bir makama gelmis ögrencinizi arayabiliyor olmaniz çok farkli bir duygu. Bundan daha büyük bir keyif olamaz. Bu özel gün vesilesi ile tüm ögretmenlerimizin 24 Kasim Ögretmenler Günü’nü kutluyorum” diye konustu.

ANA HEDEF: TOPLUMA HIZMET

Bursa Uludag Üniversitesi olarak saglik, fen, egitim ve sosyal bilimler basliklarinda 4 temel alanda egitim verdiklerini söyleyen Rektör Kilavuz; “Üniversitelerin 3 ana görevi var; egitim ögretim yaparak toplumun ihtiyaç duydugu insan kaynagi olusturmak. Ar-Ge faaliyetleri ile bilimsel çiktilar elde etmek ve bu o çiktilarin insanligin yararina kullanilmasi için gayret etmek ve son olarak da topluma hizmet etmektir. Neticede her zaman için asil hedefimiz topluma hizmet etmektir. Toplumun ihtiyaci olan hangi konu varsa o alanda çalismak ve çiktilar elde etmek için çalisiyoruz. Biz, içerisinde bulundugumuz toplumun ortak aklini ifa ediyoruz. Bunun için de canla basla çalismaya devam ediyoruz” seklinde konustu. Kilavuz ayrica, bu yil ilk kez basvurduklari uluslararasi degerlendirme kurulusu tarafindan 1200’lü siralarda yer aldiklarini belirterek, Egitim Fakültesi’nin ise ilk 501+ arasinda gösterildigini açikladi.

Z KUSAGI ÖGRETMENLERI ÇOCUKLARLA DAHA IYI ANLASIYOR

Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Salih Çepni de 24 Kasim Ögretmenler Günü vesilesiyle tüm ögretmenlerin ve ögretmen adaylarinin gününü tebrik etti. Türkiye’de yaklasik 1 milyon 100 bin devlet kurumunda çalisan, 100 ile 150 bin civarinda ise özel egitim kurumlarinda çalisan ögretmen bulundugunu açiklayan Dekan Prof. Dr. Salih Çepni; “Ülkemizde yaklasik 1,5 milyonluk büyük bir aileden bahsediyoruz. Onlarin dertlerini kamuoyuna duyurmak ve sorunlarini dile getirmek daha çok bu günde oluyor. Ilkokul ögretmenlerimiz, bizim hayatimizda gerçekten sicak bir yer birakir. Sizlerden ricam, özellikle ilkokul ve ortaokul ögretmenlerimizi bugün arayalim ve hatirlarini soralim. Çünkü onlar gerçekten bizlerden haber ve selam bekliyorlar. Ögretmenlik meslegi daha çok gönül meslegidir. Çocuklari seven, onlara ilgi duyan arkadaslarimiz daha iyi ögretmen oluyor. Özellikle Z kusaginin ögretmenleri çocuklarla çok iyi anlasiyor. Sosyal medyayi çok iyi kullaniyor ve bulunduklari yerdeki okullari yeniden yapilandiriyor. Bizim ögretmen adaylarindan beklentimiz, devletini ve milletini seven, ögretmen olarak bu sevgiyi çocuklarina da asilayan bireyler olmalaridir” dedi.

Programda konusan GÖRSED Onursal Baskani Prof. Dr. Vedat Özsoy ise dernek olarak uzun yillar egitim faaliyetlerinin gelistirilmesi amaciyla çok sayida projeye imza attiklarini kaydetti. Görsel sanatlar egitimi konusunda yürütülen tüm çalismalara destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Vedat Özsoy, görevdeyken hayatini kaybeden tüm ögretmenlere de rahmet dileginde bulundu.

YILIN EN’LERINE ÖDÜLLERI TAKDIM EDILDI

Törenin sonunda Görsel Sanatlar Egitimi Hizmet Onur Ödülleri, Yilin Görsel Sanatlar Egitimcisi Ödülleri ile destek veren kisi ve kurumlara belge takdimleri gerçeklestirildi.

SANATIN SAGLIK ÜZERINDEKI ETKISI KONUSULDU

Açilis konusmalarinin ardindan Sanatin Saglik Üzerindeki Etkileri (Sanat ile Tani ve Tedavi) konulu bir panel düzenlendi. Moderatörlügünü Resim-Is Egitimi Anabilim Dali Baskani Doç. Dr. Gonca Erim’in yaptigi panelde Prof. Dr. Pinar Aydin O’Dwyer, Prof. Dr. Asli Sarandöl, Doç. Dr. Eda Öz Çelikbas, Dr. Ögr. Ü. Nevin Eracar ve Tümay Aldemir konusmaci olarak yer aldi. Program soru-cevap bölümü ile sona erdi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 1981
Eklenme Tarihi: 26.11.2021 09:23:35
Güncelleme Tarihi: 26.11.2021 09:23:35

Paylaş