Haber

17.08.2017 11:04:13

Uludag Üniversitesi’nden 125 ögrenciye YÖK bursu

 

Yüksekögretim Kurulu Baskanligi (YÖK) tarafindan 2016 yilinda baslatilan ve 100 alanda 2000 doktora ögrencisi yetistirmeyi hedefleyen proje kapsaminda Uludag Üniversitesi toplam 14 farkli disiplinde 145 bursiyerin desteklenmesine hak kazandi.

Uludag Üniversitesi tarafindan 2017 yili içerisinde açilan ilk çagri ile 20 ögrenci ilk asamada burs hakki kazanarak egitimlerine basladi. Eylül ayinda yapilacak lisansüstü sinavlariyla YÖK 100/2000 bursu kapsaminda 125 Doktora veya Bütünlesik Doktora ögrencisine Moleküler Onkoloji, Moleküler Patoloji, Moleküler Farmakoloji ve Ilaç Arastirmalari, Manevi Danismanlik, Güç ve Depolama Teknolojileri, Yeni Nesil Kompozitler ve Çok Islevli Nanokompozit Malzemeler, Ulastirma Akilli Ulasim Sistemleri, Katilim Bankaciligi, Örüntü Tanima Analizi, Veri Madenciligi ve Veri depolama, Insan - Bilgisayar Etkilesimi, Acil Hemsireligi, Ortadogu Çalismalari, Sürdürülebilir Tarim alanlarinda burs verilecek.

Uludag Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Asli Hockenberger, belirlenen 14 alandan herhangi birisinde tez yapmak isteyen ögrencilerin kayitli olduklari enstitü baskanliklarina basvurabileceklerini söyledi. Ögrencinin mezun oldugu lisans veya yüksek lisans programindan daha çok tezini yapmak istedigi alan basvurusu için önemli oldugunu belirten Rektör Yardimcisi Hockenberger; “Örnegin Moleküler Farmakoloji ve Ilaç Arastirmalari için Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Veteriner Fakültesi veya Tip Fakültesinde lisans veya yüksek lisans egitimi alinmis olabilir. Yine Manevi Danismanlik için Ilahiyat Fakültesi, Iktisadi ve idari Bilimler Fakültesi, Egitim Fakültesi veya Fen-Edebiyat Fakültesinin Sosyal Alanlarinda Lisans veya Yüksek Lisans yapmis olunabilir” dedi.

BURSIYERLERE AYLIK 1800 TL, YURT VE YEMEK DESTEGI

Enstitülerde olusturulacak jüri tarafindan mülakata alinacak ögrencilerden kazananlarin burs alabileceklerini vurgulayan Hockenberger; “Burs miktari doktora süresince 4 yil bütünlesik doktora süresince 5 yil olarak belirlenmistir. Burs programindan yararlanan bursiyerler isterlerse sigorta primlerini yatirarak sigorta yaptirabilirler ya da daha sonra burs aldiklari yillar için sigorta ödeyebilirler. Burs miktari 2017-2018 Eylül ayindan itibaren 1800 TL olarak belirlenmistir.  YÖK 100/2000 bursu alan ögrenciler diger kurum ve kuruluslardan ve TÜBITAK projelerinde bursiyer olarak görev alarak burs alabilirler. Burs miktarlari her yilin basinda YÖK’ün uygun gördügü oranlarda arttirilmaktadir.  Bursiyerler ilgili bölümlerde veya arastirma merkezlerinde çalismalarini sürdürecekleri için uygun çalisma ortamlari saglanacaktir.  Bursa disindan 100/2000 bursu kazanan ögrenciler için yurtlarda kontenjan ayrilmistir. Ayrica burs kazanan ögrencilere yemek bursu verilecektir” diye konustu.

Rektör Yardimcisi Asli Hockenberger, ayrica burs programina Uludag Üniversitesi’nde Doktora/Bütünlesik Doktora programina kayitli olan ancak tezini almamis Uludag Üniversitesi ögrencilerinden; bu dönem doktora/Bütünlesik doktora programina basvuracak yeni ögrenciler ve diger üniversitelerde Doktora/Bütünlesik doktora programina kayitli olan ancak Uludag Üniversitesi’ne yatay geçis yapacak tezini almamis yeni ögrencilerin basvuruda bulunabilecekleri bilgisini verdi.

Uludag Üniversitesi’nde ögrenci olan basvuru yapacak adaylarin basvuru formunu doldurarak ilgili enstitülere basvurabileceklerini vurgulayan Hockenberger, bu dönem doktora/Bütünlesik doktora için basvuracak adaylarin online kayit sirasinda taleplerini yapabilirlerini kaydetti. Hockenberger, yatay geçis yapacak ögrencilerin dilekçelerinde 100/2000 bursu için taleplerini belirtmeleri gerektiginin de altini çizdi.

Burs programina basvurmak isteyen adaylar www.uludag.edu.tr adresinden veya üniversitenin Enstitü Müdürlükleri’nden detayli bilgi alabilecekler.

100/2000 YÖK Doktora Burs Programina basvurabilmek için ögrencilerden asagidaki sartlar aranir:

a) T.C. vatandasi olmak.

b) Doktora programi için yüksek lisans derecesine sahip olmak. Bütünlesik doktora programi için lisans derecesine sahip olmak.

c) Lisansüstü Egitim ve Ögretim Yönetmeliginin ve basvuru yapilacak yüksekögretim kurumunun belirledigi basvuru ve kabul sartlarini tasiyor olmak.

ç) Herhangi bir isyerinde çalismiyor olmak (Kamu, Özel ve diger).

d) Halen devlet yüksekögretim kurumunda doktora egitimine devam ediyorsa tez asamasina geçmemis olmak.

Basvuru için detayli bilgi Enstitü Müdürlüklerinden elde edilebilir.

Basvurular için önemli tarihler.

  1. Uludag Üniversitesinde Doktora/Bütünlesik Doktora Yapan adaylar ilgili enstitülere 18 Agustos-5 Eylül tarihleri arasinda basvuru formunu doldurarak
  2. Doktora/Bütünlesik Doktora programa yeni basvuru yapacak adaylar 18 Agustos-5 Eylül tarihleri arasinda on-line kayit sirasinda 100/2000 bursu almak istediklerini belirterek Üniversitemize diger üniversitelerden yatay geçis yapacak ögrenciler 18 Agustos-5 Eylül tarihleri arasinda yatay geçis dilekçelerinde 100/2000 bursundan faydalanmak istediklerini belirterek basvurularini yapacaktir.

Basvuru formu için tiklayiniz.

 

ALAN ADI

Kontenjanlar

Kimler Basvurabilir

Ilgili Enstitü

Moleküler Onkoloji

18

Fen-Edebiyat Fakültesinin Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri, Veteriner Fakültesi ve Tip Fakültesi

Saglik Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitüsü

Moleküler Patoloji

18

Fen-Edebiyat Fakültesinin Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri, Veteriner Fakültesi ve Tip Fakültesi

Saglik Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitüsü

Moleküler Farmakoloji ve Ilaç Arastirmalari

10

Fen-Edebiyat Fakültesinin Kimya, Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri, Veteriner Fakültesi ve Tip Fakültesi

Saglik Bilimleri ve Fen Bilimleri Enstitüsü

Manevi Danismanlik

10

Ilahiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesinin Sosyal Bölümleri, Egitim Fakültesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Egitim Bilimleri Enstitüsü

Güç ve Depolama Teknolojileri

5

Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya ve Fizik Bölümleri,

Fen Bilimleri Enstitüsü

Yeni Nesil Kompozitler ve Çok Islevli Nanokompozit Malzemeler

10

Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya ve Fizik Bölümleri,

Fen Bilimleri Enstitüsü

Ulastirma Akilli Ulasim Sistemleri

10

Mühendislik Fakültesi, Mimarlik Fakültesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

Katilim Bankaciligi

3

Ilahiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesinin Sosyal Bölümleri, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Örüntü Tanima Analizi

5

Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü

Fen Bilimleri Enstitüsü

Veri Madenciligi ve Veri depolama

5

Mühendislik Fakültesi

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi

Fen Bilimleri Enstitüsü

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Insan - Bilgisayar Etkilesimi

5

Mühendislik Fakültesi, Fen-Edebiyet Fakültesi Sosyoloji ve Psikoloji Bölümleri

Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü

Acil Hemsireligi

8

Saglik Bilimleri Fakültesi, Tip Fakültesi

Saglik Bilimleri Enstitüsü

Ortadogu Çalismalari

8

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Egitim fakültesi, Ilahiyat Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bölümler

Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Egitim Bilimleri Enstitüsü

Sürdürülebilir Tarim

10

Ziraat Fakültesi,  Veteriner Fakültesi

Fen Bilimleri Enstitüsü, Saglik Bilimleri Enstitüsü

TOPLAM

125

 

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 15972
Eklenme Tarihi: 17.08.2017 11:04:13
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş