Öğrencilerimiz 18. Ulusal Denizkızı Kongresine Katıldılar
 Öğrencilerimiz 18. Ulusal Denizkızı Kongresine Katıldılar

Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) tarafından organize edilen ve bu yıl 18’incisi düzenlenmekte olan Ulusal Denizkızı Kongresi’nin açılışı 27 Nisan Perşembe günü Mukarnas Spa Resort’da gerçekleştirildi.

Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı öğrencilerinden Enes Malik Acar ve Burak Sargın kongreye GAKMYO’yu temsil etmek üzere katılarak denizcilik eğitimi ile ilgili değerlendirmeleri ve Gemlik Asım Kocabıyık MYO’nun yeri ve önemi hakkında paylaşımlarda bulundular. 
 

Denizci Öğrenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Can Serbest’in konuşması ile açılışı yapılan kongre katılımcıların konuşmaları ile devam etti. UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, Türk Loydu Vakfı Dış İlişkiler Müdürü Mehmet Avcı, Antalya Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Anılgan, Piri Reis Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşdemir, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Civelek’in de katılımcılar arasında yer aldığı organizasyonda konuşmacıların yoğun olarak üzerinde durduğu konu kongrenin sürekliliği ve başarısı oldu.

Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan DERELİ, Denizci Öğrenciler Derneği’nin bir sonraki Ulusal Denizkızı Kongresi’nin başkent Ankara’da yapılmasının öğrenciler ve devlet kurumları arasındaki bağın güçlenmesine büyük katkıda bulunacağını söyledi ve DÖDER’in Türkiye Denizcilik Federasyonu bünyesindeki yerinden bahsetti.UDHB Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızır Reis Deniz, sektörün sorunlarına değinip, öğrencileri bu konudaki gayretlerini arttırmaya yöneltti.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Tem-2017]

Haber Görüntüleme : [812]