YILPORT- Gemport Limanı Yöneticileri Denizcilik Öğrencileri ile buluştu
 YILPORT- Gemport Limanı Yöneticileri Denizcilik Öğrencileri ile buluştu

Gemlik Denizcilik Topluluğu “Kariyer Limanı” seminerleri Gemport Limanı yöneticilerinin katıldığı seminer ile devam etti. Seminere Gemport Limanı İşletme ve Operasyon Sorumlusu Onur ASLAN, Gemport Limanı Planlama Şefi Ali VURGUNLU ve Gemlik Gübre Lojistik Sorumlusu Sevil AYNA katıldı.

 

İlk olarak Onur Aslan YILPORT Holding hakkında bir sunum gerçekleştirdi ve şirketim kuruluş tarihinden bugüne kadar geçen süreci anlattı. Aslan “YILPORT Holding’in Gebze, Gemlik(Gemport), Kocaeli- Rotaport, Malta, Gӓvle-Sweden, Stockholm Nord-Sweden, Oslo-Norway, Solventas- Türkiye limanlarının olduğunu ve son olarak Tertir Grubu satın alması ile beraber; Liscont-Portekiz, F. Da Foz-Portekiz, Leixoes-Portekiz, Socarpor-Portekiz, Setúbal-Portekiz, Huelva-İspanya, Sotagus-Portekiz, Ferrol-İspanya, Paita-Peru, Puerto Bolívar-Ekvador limanlarınında YILPORT Holding bünyesine katıldığını ve Dünya’da kapasite olarak ilk 15 liman içinde bulunduklarını belirtti. Yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarının devam edeceğini ifade etti. Türkiye’de sahip oldukları limanların kapasitesi ile ilk sırada yer aldıklarını belirterek limanlarda yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacı ve mesleki bilgisi olan, İngilizce bilen personele olan ihtiyacın altını çizdi. Deniz ve Liman İşletmeciliği Programının Türkiye’de ki limanlar için bir gereklilik olduğunu ve öğrencilerin gemileri ve limanları öğrencilikten itibaren öğrenerek geldiklerinde limanlarda kariyer şanslarının yüksek olduğunu belirtti. Öğrencilere okul dönemlerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini; sosyal, kültürel ve kariyer anlamında kendilerini yapacakları etkinlikler, katılacakları sosyal gruplar ile en iyi şekilde geliştirmelerini tavsiye etti.” 

Ardından Gemport Limanı Planlama Şefi Ali Vurgunlu söz aldı. Vurgunlu “ limanlarda operasyonların kapı giriş sürecinden, Konteyner Yük İstasyonu (CFS) Operasyonlarından, rıhtım operasyonlarına hepsinin bir zincir gibi bir birine bağlı olduğunu ve herhangi birinde oluşabilecek bir gecikmenin tüm liman performansını etkilediğini ve dolayısıyla her bir çalışanın işini en iyi şekilde yaparak bu ve benzeri gecikmelerin önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Limanlarda operasyon süreçlerinden ve Türkiye’de limancılık sektörü hakkında bilgi veren Vurgunlu sonrasında öğrencilere eğitim hayatları boyunca ve hatta sonrasında sürekli araştırmalarını ve yeni bilgiler öğrenmelerini ve öğrenmeye açık olmaları gerektiğini tavsiye etti. “

Gemlik Gübre Lojistik Sorumlusu Sevil Ayna “Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı mezunu olduğunu ve bugün öğrencilerin oturduğu yerde geçmişte kendisinin oturduğunu belirtti. Öğrencilik hayatlarını çok iyi değerlendirmelerini özellikle İngilizce Hazırlık Programını okumalarını, okulda yapılan etkinliklere katılmalarını ve bu etkinliklerin düzenlenmesinde görev almaları gerektiğini belirtti. GAKMYO uygulanan İş Yeri Eğitimi Dersi ile Gemlik Gübre Limanında stajyer olarak başladığını ardından mezun olduktan sonra işe alındığını belirterek İş Yeri Eğitimi tüm öğrencilerin yapmaya çalışmaları gerektiğini belirtti.” 

Seminere Gemlik Asım Kocabıyık MYO Deniz ve Liman İşletmeciliği Program Başkanı Öğr. Gör. E. Murat  TACAR, Öğr. Gör. Yusuf SARIKAYA, Öğr. Gör. İbrahim SAPMAZ ile Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı Öğrencileri katıldı.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [31-Tem-2017]

Haber Görüntüleme : [1.085]