Denizcilikte Pilotaj ve Vardiya Zabitliği Meslekleri Tanıtıldı

Yüksekokulumuz Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı 1.sınıf öğrencilerimizle birlikte, Deniz ve Liman İşletmeciliğine Giriş ve Gemicilik dersleri kapsamında, pilotaj, kılavuz kaptanlık ve vardiya zabitliği meslekleri tanıtılarak sektörde hangi alanlarda faaliyet gösterdikleri öğrencilere aktarıldı.

Bu kapsamda Telsiz zabiti ve pilotaj haberleşme koordinatörü Tamer Topçu öğrencilerimize pilotaj sürecinin nasıl işlediğini, kılavuz kaptanların gemileri yanaştırma usulleri, koordinasyon sürecinin nasıl sağlandığı hakkında bilgi verdi. Vardiya Zabiti Hürcan Büberci ise   gemi kaptanlığı yapmak için hangi eğitim süreçlerinin gerekli olduğu, gemide çalışma koşulları, gemi kaptanlarının gemilerde yaptığı işler hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Dersimizin ikinci kısmında ise öğrencilerimizle tekne kullanma, teknede yönler, teknelerin yanaşmasını uygulamalı göstermek amacıyla tekne gezisi düzenlendi. Yerleşkemizin sahilinde bulunan iskeleden teknelere binilerek öğrencilerimizin tekne kullanma tecrübesi edinmesi sağlandı.

Haber Tarihi : [23-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [900]