Haber

19.05.2022 21:11:50

Ögrenci ile is dünyasini bulusturan BUÜ Kariyer Fuari’na katildik

Bursa Uludag Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Arastirma Merkezi (KARMER) tarafindan düzenlenen Kariyer Fuari’na Gemlik Asim Kocabiyik Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programciligi ögrencileri katilim sagladi. Kariyer söylesileri ile sektörler hakkinda bilgileri artan ögrencilerimiz, sonrasinda stantlarda mevcut olan firmalar ile görüserek staj ve is basvurularinda bulundular.

11-12 Mayis 2022 tarihleri arasinda gerçeklesen fuara konusmaci olarak katilan sirket yöneticileri deneyimlerini ögrencilere aktardi. 2 gün süren etkinlikte staj ve is basvurulari da kabul edildi. Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen fuarin açilis törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, KARMER Müdürü Dr. Ögr. Ü. Memet Zencirkiran, akademisyenler, firma temsilcileri ve çok sayida ögrenci katildi.Türkiye’nin önde gelen 38 firmasinin stant açtigi etkinlige ögrenciler akin etti.

IS DÜNYASINA AÇILAN ILK KAPI

Fuarin açilis töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, 2 gün boyunca devam edecek etkinligin ögrenciler açisindan büyük firsatlar dogurabileceginin altini çizdi. Son yillarda klasik egitim-ögretim faaliyetlerinin yani sira farkli yöntemlerin de gelistirildigine isaret eden Prof. Dr. A. Saim Kilavuz; “Ögrencilere artik sadece egitim vermek yetmiyor. Kaliteli bir mezuniyet dönemi için çocuklarin is dünyasina daha nitelikli hazirlanmasi gerekiyor. Yetistirici ve deneyim kazandirici bir faaliyet olarak ögrencilerimizi sektör temsilcileriyle bir araya getirmeye gayret ediyoruz. Bunu mezuniyet öncesi yapmaya gayret ediyoruz. Ögrencinin egitim-ögretim döneminde böylesi etkinliklerin içinde olmasi, bu havayi solumasi onlar için büyük avantajlar sagliyor” diye konustu.

ÖGRENCILER IÇIN BÜYÜK FIRSAT

KARMER Müdürü Dr. Ögr. Ü. Memet Zencirkiran ise Kariyer Fuari’nin amacinin ögrencilerle sektör temsilcilerini bir araya getirmek oldugunu belirtti. Ögrencilerin part-time, tam süreli çalisma ve staj etkinlikleri sürecinde firmalarla temas kurmalarini amaçladiklarini belirten Mehmet Zencirkiran; “Fuarimiza departman müdürleri, insan kaynaklari müdürleri ve yöneticiler basta olmak üzere çok sayida sektör temsilcisinden katilim var. Ögrencilerle birebir ilgileniyorlar. Ögrencilerimiz burada normal kosullarda ulasamayacagi yetkililerle temas kurabiliyor ve her türlü konuyu sorabiliyor. Önceki yillarda fuarda kurdugu temaslar sayesinde is sahibi olan veya staj yapma imkâni bulan çok sayida ögrencimiz oldu. Yerel, ulusal ve uluslararasi olmak üzere toplam 38 firma, fuarimizda stant açti. Ögrencilerle özel sektörün bir araya gelmesinde çok önemli rol oynayan bir fuar oldugunu düsünüyoruz” açiklamasinda bulundu.

Fuarin ilk gününde ‘Uluslararasi Sirketlerde Basarili Kariyer Için Yapilmasi Gerekenler’ ve ‘Dijitallesme ve Çalisma Hayati’ konulu iki farkli oturum düzenlendi. Etkinligin ikinci gününde ise ‘Nasil Bir Stajyer ve Çalisan Ariyoruz?’ ile ‘Mülakat Simülasyonu: Dogru Bilinen Yanlislar’ oturumlari gerçeklestirildi.



Bilgi

Okunma Sayısı: 943
Eklenme Tarihi: 19.05.2022 21:11:50
Güncelleme Tarihi: 19.05.2022 21:29:20

Paylaş