“Bursa Kalite Büyük Ödülü” Gemlik Asım Kocabıyık MYO’nun…
 “Bursa Kalite Büyük Ödülü” Gemlik Asım Kocabıyık MYO’nun…

Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu olarak 2009 yılında başladığımız kalite çalışmalarını KALDER’in “Büyük Ödülü”yle taçlandırarak Türkiye’de bu ödülü alan ilk meslek yüksekokulu olduk.

Tüm çalışanlar, öğrenciler, paydaşlar ve işbirliği yapılan kurumlar ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucu;

alınarak giderek artan sürdürülebilir bir başarı grafiği yakalanmıştır.

EFQM Mükemmellik Modeli; boyutu ve sektörü ne olursa olsun tüm kuruluşlar tarafından kullanılabilen bir değerlendirme aracıdır. Model; kuruluşlara, mükemmellik kavram ve kriterlerini dikkate alarak kendi değerlendirmelerini yapma, güçlü ve iyileştirmeye açık alanlarını tespit etme ve sürekli gelişim yaklaşımıyla gelişim planlarını hazırlamalarına yardımcı olur.

Model; bütünsel bir bakış açısı sağlayarak bu yönetim araç ve tekniklerinin uyum içinde ve birbirini tamamlayıcı bir biçimde nasıl kullanılabileceği konusunda kuruluşa yardımcı olur. Kuruluşun gereksinimlerine ve işlevine bağlı olarak sürdürülebilir kurumsal mükemmellik doğrultusunda bir üst çerçeve oluşturur ve bu çerçeveyi destekleyen çok sayıda yönetim aracı ile birlikte kullanılabilir.

KALDER tarafından verilen “Kalite Ödülü”, belirli kriterlere bağlı olması, istikrarlı ve objektif olması özellikleri ile Capital Dergisi tarafından 2011 yılında Türk iş dünyasının “En Prestijli 20 Ödülü” arasında gösterilmiştir.

2009 yılından bu yana kararlılıkla sürdürdüğümüz Mükemmellik Yolculuğumuzda bizlere daima destek olan Borusan Kocabıyık Vakfı’na, önceki Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Kamil Dilek’e, Rektör Yardımcımız Sayın Prof.Dr. Müfit Parlak’a, törende bizi yalnız bırakmayan Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Yusuf Ulcay’a, bu sürecin mimarı olan kurucu müdürümüz Sayın Prof.Dr. Abdurrahim Korukçu hocamıza, ve onun mirasını devam ettiren Sayın Prof.Dr. Kemal Sulhi Gündoğdu ve Prof.Dr. İlhan Turgut hocamıza, en baştan beri bize kılavuzluk eden ve yardımcı olan KalDer Bursa Şubesi çalışanlarına, danışmanlığın ötesinde bu sürece bir çalışanımız gibi gönül veren Kadir AKBAŞ Bey’e ve kaliteli eğitim verme çabamızda bizlere daima destek olan kamu ve özel sektörden tüm paydaşlarımıza ve tüm bu çalışmaların odağında yer alan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

“Tabii ki bu başarıda en büyük pay, Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu çalışanlarının. Çünkü büyük emekler harcayarak, mevcut iş yapış ve hayata bakış açılarını değiştirip, bu modeli iş hayatlarının merkezine yerleştirdiler ve bunu severek ve gönüllü olarak yıllardır sürdürüyorlar.

Tüm mesai arkadaşlarıma en içten şükranlarımı sunuyorum. Bu kararlılıkla daha nice başarılara imza atacaklarına gönülden inanıyorum.

Bu başarının kazanılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim…”

Prof. Dr. Ömer KAYNAKLI
Müdür

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [11-Eyl-2015]

Haber Görüntüleme : [1.189]