Uludag Üniversitesi Gemlik Asim Kocabiyik Meslek Yüksekokulu Deniz Ve Liman Isletmeciligi Programi ögrencileri ve Gemlik Denizcilik Toplulugu üyeleri mezun olduktan sonra çalisabilecekleri kurumlari tanimalarini, limanlarda ki gelismeleri takip edebilmeleri ve ziyaret edilen kurumlara okullarini tanitmak amaciyla 10-11-12 Mayis 2017 tarihlerinde Marmara Bölgesinde bulunan limanlara teknik gezi düzenlediler. Teknik Geziye Deniz ve Liman Isletmeciligi Program Baskani Ögr. Gör. E. Murat Tacar, Ögr. Gör. Yusuf Sarikaya ve Ögr. Gör. Ibrahim Sapmaz katildilar.
Teknik Gezi kapsaminda 10 Mayis 2017 tarihinde Bandirma Çelebi Limani, Çanakkale -IÇDAS Limani ziyaret edildi. Limanlar hakkinda sunum yapildiktan sonra sahada limanlarin teknik özellikleri, depolama alanlari, rihtim özellikleri, limana gelen gemi tipleri ve özellikleri, liman operasyonlari, limanlarda kullanilan ekipmanlar hakkinda bilgi alindi. Çanakkale Lapseki Ögretmen evinde bir gün konaklama yapildiktan sonra 11 Mayis 2017 tarihinde Tekirdag - Asya Port Limani, Istanbul MARPORT Limani ziyaret edildi. Bu ziyarette yine liman yöneticileri limanlar hakkinda ögrencilere bilgi aktardiktan sonra sahada liman operasyonlari hakkinda bilgi aktardilar. Istanbul da Kredi Yurtlar Kurumuna ait ögrenci yurtlarinda konaklayan ögrenciler. Bilimsel Denizcilik Gemi Adami Egitim Kurumunu, Istanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesini, Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesini de ziyaret ettiler ve üniversite, egitim imkanlari ve Dikey Geçis Sinavi kontenjanlari hakkinda bilgi alan ögrenciler 12 Mayis 2017 tarihinde Kocaeli- YILPORT Limanini ziyaret ettiler. YILPORT Limaninda ögrencilere yapilan sunum ardindan sahada yapilan turda ögrencilere liman özellikleri, gemiler, depolama alanlari ve operasyonlar hakkinda bilgi aktarildi. Gezi Gemlik’e ulasilmasi ardindan sona erdi.
Deniz ve Liman Isletmeciligi Program Baskani Tacar “deniz ve liman isletmeciligi programi okuyan ögrencilere derslerde limanlar, özellikleri ve operasyonlari hakkinda egitimler verdiklerini ve bu egitimlerde ögrendikleri bilgileri daha iyi anlayabilmeleri için teknik geziler önemli yer tuttugunu ifade etti. Ayni zamanda limanlarinda Gemlik Asim Kocabiyik MYO Deniz ve Liman Isletmeciligi Programi hakkinda bilgi sahibi olmalarinin saglandigini ifade etti. Türkiye’de ilk defa Is Yeri Egitimi uygulamasi yapan Deniz ve Liman Isletmeciligi Programi olarak iyi bir egitim müfredatina ve kadrosuna sahip olduklarini belirten Tacar teknolojinin sürekli gelistigini ve limanlarin her geçen yil bu degisikliklere göre kendilerini yenilediklerini ifade ederek teknik geziler kapsaminda bilgilerini yenilediklerini ifade etti. Gemlik Asim Kocabiyik MYO’da 1 yil istege bagli hazirlik ve 2 yillik egitim hayatlari boyunca Gemlik Bölgesinde bulunan Borusan Limani, Gemport Limani ve Roda Port limani yaninda ikincisi düzenlenen tur kapsaminda Marmara’da bulunan limanlari da ziyaret etmeye ve ögrencilere yerinde bilgiler aktarmaya gayret ettiklerini ifade etti. “
Ögretim Görevlisi Yusuf Sarikaya “ bir denizci egitimci olarak ögrencilerin okulda aldiklari teorik egitimleri pratik olarak yerinde görmelerinin egitimleri için önemli bir yer tuttuguna vurgu yaparak, pratik egitimin ve üniversite sanayi isbirliginin en iyi sekilde uygulanmasi gerektigini ifade etti. Gezi boyunca kendilerinin ve ögrencilerin limanlardaki profesyonellerden oldukça degerli bilgiler aldiklarini belirten Sarikaya bu ve benzeri gezilerin sürekli olarak uygulanacagini belirtti.
Ögretim Görevlisi Ibrahim Sapmaz “ kendisinin de bir gemi kaptani olarak pratik egitimlerin ne kadar önemli oldugunu ve ögrencilik dönemlerinde ögrencilere yapilan teknik geziler ile okulda aldiklari teorik egitimleri birlestirmelerinin önemi üzerinde durdu. Yapilan teknik gezinin ayrica ögrencilerin sosyal gelisimlerine de faydali oldugunu ve ögrencilik yillari için güzel anilar oldugunu belirtti. Limanlarda liman yöneticilerinin verdikleri bilgilerin ögrenciler için çok faydali oldugunu ve bu sayede ögrencilerin gelecekte çalisabilecekleri yerleri tanima imkanina sahip olduklarini belirtti.
Gemlik Denizcilik Toplulugu Baskani Zeki Simsek “ bu egitim ögretim yilinda ögrenci arkadaslarinin ve topluluk üyelerinin mesleki ve kisisel gelisimi için 40’a yakin faaliyet yaptiklarini ve bu faaliyetlerin sosyal, mesleki, kisisel gelisim ve sportif faaliyetler olduklarini belirtti. Yapilan teknik gezinin egitimleri için önemli bir yer tuttugunu ve kariyer planlarini yapmalarinda kendilerine çok yardimci oldugunu ifade etti.
Gemlik Asim Kocabiyik Meslek Yüksekokulu, KALDER’in organize ettigi 25. Kalite Kongresi’nde Mükemmellik Ödülü’nü almis olup Avrupa Mükemmellik Ödülü için hazirliklarina devam etmektedir. Katilan ögretim elemanlari ve ögrenciler tüm kurumlarin kendilerini güler yüzlü ve sicak karsiladiklarini ve tüm kurumlara tesekkür ettiklerini belirttiler.