Haber

31.07.2017 15:13:13

Denizcilik Programimiz Türkiye'nin en kuzeyinde Denizcilik Çalistayi'na Katildi

Alaninda yetkin birçok egitimci ve akademisyenin katilimiyla, Denizcilikte egitim-sektör iliskisinin masaya yatirildigi “Meslek Yüksekokullari Denizcilik Programlari Çalistayi”nin 6’ncisi, bu yil Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu ev sahipliginde gerçeklesti.

Uludag Üniversitesi Gemlik Asim Kocabiyik MYO Deniz ve Liman Isletmeciligi Programi ve Gemlik Denizcilik Toplulugu’ndan Ögr. Gör. E. Murat TACAR ve Gemlik Denizcilik Toplulugu Baskani Zeki Simsek, Gemlik Denizcilik Toplulugu Baskan Yardimcisi Seyid Ahmet Arslan, Berk Abali, Mohammed Abdi Yusuf, Enes Ceylan ve Salih Günes katildilar.

Gerze MYO Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen çalistaya; Milli Egitim Bakanligi Bakanlik Müsaviri Mehmet UGURELLI, Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Ahmet TABAK, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi Egitim ve Belgelendirme Daire Baskani Cem ERDEM, Tersaneler ve Kiyi Yapilari Genel Müdür Yardimcisi Hakan FIKIRCIOGLU, Yüksekokul Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Alev ERENLER, akademik ve idari personelimiz, sektör temsilcileri, misafir akademisyenler ve ögrenciler katildilar.

Saygi durusu ve Istiklal Marsimizin okunmasiyla baslayan programin açilis konusmasini gerçeklestiren Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Alev ERENLER, “Yüksekokulumuz, ögrencilerimizin sadece egitim gördügü alanlarda degil, sosyal ve kültürel alanlarda da kendilerini yetistirme firsatina sahip olmasi gerekliliginden hareketle faaliyetlerini yürütmektedir. Bu baglamda teorik egitimin yani sira uygulamali egitim, konferanslar, çalistaylar, paneller gibi organizasyonlarin mesleki egitim üzerindeki öneminin farkinda olan bir meslek yüksekokulu olarak bugün Üniversitemizde ülkemizdeki meslek yüksekokullari bünyesinde yürütülen denizcilik programlarindan akademisyenleri ve ögrencilerini, yaklasik 100 kadar misafirimizi burada agirlamaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Rexon Insaat Yönetim Kurulu Baskani Hüseyin YÜKSEK’in ana sponsorlugunu üstlendigi, Formar Denizcilik, Reba Denizcilik, Enkar Denizcilik, Bilimsel Denizcilik, Alyans Denizcilik, LAM Lyonel A. Makzume Vapur Acenteligi, Yöntem Teknoloji, TIRTUR Uluslararasi Tasimacilik firmalarinin da sponsor oldugu Çalistayda ardindan Yüksekokulumuz Müdür Yardimcisi Ögr. Gör. Ahmet KARAOGLU’nun moderatörlügünde “Denizcilik Sektörü 2023 Hedeflerinde Denizcilik Egitiminin Yeri” isimli panele geçildi.

Panelde konusan Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi Tersaneler ve Kiyi Yapilari Genel Müdür Yardimcisi Hakan FIKIRCIOGLU sunlari ifade etti: “Gemi adamlarimizin mezun olduktan sonra is bulmasi konusunda birçok düzenleme yaptik. 2023 hedeflerimiz içerisinde denizcilerimizin dünya denizinde çalismasi için çalismalar yapiyoruz. Yabanci dil egitimlerini daha iyi sekilde vermeye gayret gösteriyoruz.”

Panelde ikinci olarak konusan Egitim ve Belgelendirme Daire Baskani Cem ERDEM ise sunlari ifade etti: “2023 hedefleri, Gemi Adamlari Egitimi istihdam olanaklarini arttirmak için önemlidir. Bakanlik olarak, mezun arkadaslarimizin STCW sözlesmelerine uygun olmalarini saglamak, kalite standartlarini yükseltmek, yabanci dil seviyelerini gelistirmek görevimizdir. Uluslarasi alanda gemi adamlari disiplin kurulunu kurduk. Denizcilikle ilgili alanlarda ögrencilerimizin katilimlarini görmek istiyoruz.” diye konustu.

Ardindan konusan Milli Egitim Bakanligi Bakanlik Müsaviri Mehmet UGURELLI de sunlari ifade etti: “Egitimde 2023 hedefi deyince ülke olarak bir idealimiz var. Mevcut durumdan daha da ileriye gitmek ve bu yolda çalismalar yapmak. Ilk olarak yapmamiz gereken milli gelirden en yüksek payi milli egitime aktarmak. Biz üniversiteler ile ilgili iki temel baslik üzerinde duruyoruz. Bunlardan bir tanesi ihtisas, digeri ise kalitedir. 2016 yilinda yüksek ögretimde kalite kurulunu kurduk. Üniversite ögrencilerimizin sivil toplum kuruluslarinda gönüllü olarak çalismalari ve yeni seyler üretme konusunda ilgili olmalari gerekmektedir.” diyerek sözlerini tamamladi.

Ardindan konusan Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd Doç. Dr. Nazmi ÇESMECI: “2023 hedeflerine ulasmak için denizcilik egitiminin rolü adi altinda toplandik. Meslek yüksekokullarinin kalitesini nasil yükseltiriz ve mezunlarimiza nasil is buluruz? Bu sorularin cevabi için çalisiyoruz.” dedi.

Panelde son olarak konusan Yüksekokulumuz Deniz ve Liman Isletmeciligi Programi ögrencisi Nesibe KIR da sunlari ifade etti: “Kamuoyunda meslek yüksekokullarinin yetersiz görülmesi ögrencileri olumsuz yönde etkilemektedir. Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanliginin denizcilik bölümleriyle ilgili verecegi destek önem arz etmektedir. Böylece ögrencilerin verimliligi ve motivasyonu daha da artacaktir. Bunun 2023 denizcilik hedeflerimize de çok büyük katkisi olacaktir.” seklinde konustu.

Konusmacilarin ögrencilerin sorularini cevaplamasinin ardindan panel sona erdi.

Çalistayin ögleden sonraki oturumunda da “Denizcilik Sektöründe Denizcilik Egitiminin Yeri ve Kariyer Planlamasi” baslikli ikinci panel gerçeklesti. Samsunport Liman Müdürü Bedir YILDIRIM, Kalkavan Deniz Acenteciligi Ofis Müdürü Selim KÖROGLU ve Safiport Genel Müdür Yardimcisi Faris TUNÇ’un konusmaci olarak katildigi panelin ardindan program, Sinop’un tarihi ve kültürel mekanlarini gezi programiyla devam etti.

Meslek Yüksekokullari Denizcilik Programlari 6. Çalistayi, ögretim elemanlari ve ögrencilerin atölye ve toplantilari ile devam etti.  6 Mayis 2017 Cumartesi günü Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanligi Müstesar Yardimcisi Ahmet Selçuk Sert’in katildigi kapanis programinda ögretim elemanlari ile toplanti yapildi ardindan ögrencilerin 3 günlük çalismalari sonucunda hazirlanan sonuç bildirgeleri okundu.



Bilgi

Okunma Sayısı: 1606
Eklenme Tarihi: 31.07.2017 15:13:13
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş