Yarışma Duyurusu (Ulusal STREAM,STEM CTF Siber Güvenlik ve Idea4Life Ideathon)

Bilimi ve teknolojiyi halkla buluşturarak bilimsel anlayışı geniş toplum kitlelerine yayabilmek, katılımcılara yaparak yaşayarak öğrenme deneyimi yaşatabilmek, bilim-teknoloji-toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla aktarılmasını sağlamak amacıyla TÜBİTAK, Manisa Valiliği ve Üniversitemiz öncülüğünde paydaş kurumların iş birliği ile 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında bilim şenliği yapılması planlanmaktadır.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi yürütücülüğünde yapılması planlanan bu şenlikte yüzlerce etkinliğin arasında ödüllü Ulusal STREAM Yarışması, Idea4Life Ideathon Yarışması ve STEM CTF Siber Güvenlik Yarışması da yer almaktadır. Lise ve üniversite düzeylerinde gerçekleşmesi planlanan Ulusal STREAM Yarışması, Idea4Life Ideathon Yarışması ve STEM CTF Siber Güvenlik Yarışması için başvurular başlamış olup 15 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecektir.


Ulusal STREAM Yarışması kapsamında lise ve üniversite düzeyindeki öğrencilerimizin sorumluluk alarak topluma fayda sağlayacak projeler oluşturmaları, bilim ve teknoloji alanında multidisipliner yöntemlerle kalıcı çözümler üretmeleri beklenmektedir. İklim Değişikliği ve Yapay Zekâ kategorilerinde gerçekleşecektir.


STEM CTF Siber Güvenlik Yarışması kapsamında lise ve üniversite düzeyindeki katılımcılar 7 farklı ana tema üzerine hazırlanan sorularla 12 saatlik çevrimiçi bir mücadeleye gireceklerdir. ctf.stemegitimciler.org web adresinden katılımcılar yarışmaya kayıtlarını yapabileceklerdir. Idea4Life Ideathon Yarışması kapsamında üniversite düzeyindeki katılımcılar, sürdürülebilir şehirlerin oluşturulması ve geliştirilmesi yolunda fikirleri, projeleri ve çözümleri teşvik etmek amacıyla düzenlenmektedir. Akıllı Hareketlilik, Verimli Atık Bertarafı, Gelecek Yüzyıl Şehirleri kategorilerinde gerçekleşecektir.


Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüllerin verileceği organizasyonla ilgili ayrıntılı bilgi https://bilimsenligi.mcbu.edu.tr web adresinde yayınlanmış olup başvurular aynı web adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [06-Eyl-2023 11:55]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [06-Eyl-2023 11:55]

Duyuru Görüntüleme : [345]