Müfredatındaki Tüm Dersleri Almasına Rağmen 240 AKTS’ yi Tamamlayamayan Öğrencilerin Dikkatine

2014-2015 ve sonrası müfredatına tabi önlisans ve lisans öğrencileri müfredatlarında yer alan minimum AKTS yükünü sağlamaları halinde, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı sonunda (yaz öğretimi dahil) mezun olacaklardır. Ancak, bazı programların ders planlarındaki AKTS değişiklikleri program sürelerine göre belirlenen AKTS yükünün altında kalmaktadır.Öğrencilerin mağduriyetlerini önlemek amacıyla AKTS yüklerini tamamlamaları ve mezun olabilmeleri için AKTS tamamlama dersi almaları gerekmektedir. “BEB4068 Oryantasyon II” dersi öğrencilerin eksik AKTS kredi değeri kadar açılacaktır. AKTS tamamlama dersi olarak alınan söz konusu ders alan içi veya alan dışı ders yerine geçmez. Dersin programı hakkında ayrıca duyuru yapılacaktır. Bu nedenle mezuniyet aşamasına gelen öğrencilerin toplam AKTS kredilerini kontrol etmeleri ve eksik olması durumunda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın sayfasındaki dilekçeyi doldurarak bölüm sekreterliğine mail atmaları gerekmektedir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [03-Mar-2021 13:47]