Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) 50. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü ile Türk Metal Sendikası iş birliğinde düzenlenen ve artık geleneksel hale gelen 9. “Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde AKAD'EMEK Öğrenci Kurultayı” 10-13 Nisan tarihleri arasında önceki yıllarda olduğu gibi yine Karadeniz Ereğli’de gerçekleştirildi.
2014 yılında BUÜ ile Türk Metal Sendikası arasında düzenlenen akademik işbirliği protokolü çerçevesinde düzenlenen faaliyetlerden biri olan AKAD’EMEK, Üniversite (AKAD) ile Sendika (EMEK) arasında, öğrenci odaklı bağ kuran Türkiye’de ve Dünya’daki tek uygulamadır. Kurultay’ın temel amacı; bölüm öğrencilerine akademik çalışma yapma ve sunma becerisini kazandırma, farklı üniversitelerden gelen öğrenciler arasında sosyal ilişkileri geliştirmek ve şüphesiz endüstri ilişkilerinin en önemli ayağını oluşturan işçiler/sendikalar ile öğrenciler arasında sürekli ve sürdürülebilir bağlar kurulmasına vesile olmaktır.
Türkiye’de Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü bulunan 30 devlet üniversitesinden 26’sının katıldığı, AKAD'EMEK-9’e 117’si kız, 56’sı erkek olmak üzere toplam 173 öğrencinin yansıra, 26 üniversiteden 29 öğretim üye ve yardımcısı da katılmıştır. Kurultay’ın bu yılki ana teması İKİZ DÖNÜŞÜM: Digital Dönüşüm ve Yeşil Dönüşüm olarak belirlendi. Her Üniversiteye 6-8 arasında öğrenci kontenjanı ile katılma imkânı sağlanan Kurultay’da 7 oturum gerçekleştirilmiştir. Başlangıcından bugüne KURULTAY’lara katılan öğrenci sayısı 1.627’ye, sunulan bildiri sayısı 168’e ve poster bildiri sayısı da 206’ya ulaştı.
11 Nisan Cuma günü yapılan açılış oturumu, BUÜ ve Türk Metal Sendikası tanıtım filmlerini takiben Prof. Dr. Yusuf Alper ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ’ın açılış konuşmalarını takiben Kurultayın davetli konuşmacısı Oyak Maden Metalurji Grubu Stratejik Planlama ve Sürdürülebilirlik Müdürü Zeynep Meşe Çankaya’nın “Sürdürülebilirlik ve Demir Çelik Sektörü” konulu özel sunumu ile devam etti.
Akademi ile Emek arasında öğrenci odaklı bir ilişki kuran AKAD’EMEK-9 bütün sunumları her biri ayrı üniversiteden katılan 21 öğrencinin yaptığı; “İkiz Dönüşüm ve Etkileri” , "Digital Dönüşüm ve Çalışma Hayatı-1” “Digital Dönüşüm ve Çalışma Hayatı-2”, ve “Yeşil Dönüşüm” konulu oturumlara ev sahipliği yaptı.
Kurultay’ın son oturumu üniversite öğretim üyeleri, sendika ve öğrencilerin “serbest kürsü” formatında görüş, değerlendirme ve önerilerini dile getirdiği değerlendirme oturumu ile tamamlandı.
Bilgi
Okunma Sayısı: 107
Eklenme Tarihi: 15.04.2025 16:06:16
Güncelleme Tarihi: 15.04.2025 16:06:35