Gıda Mühendisliği Bölümü ile BİTUAM işbirliğinde TÜBİTAK 2209-A Lisans Proje başarısı
 Gıda Mühendisliği Bölümü ile BİTUAM işbirliğinde TÜBİTAK 2209-A Lisans Proje başarısı

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü ile BUÜ Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde TÜBİTAK 2209-A Lisans Projeleri’nde önemli bir başarı sağlandı.

Üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmeyi hedefleyen TÜBİTAK 2209-A programı kapsamında Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin projeleri Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BITUAM) işbirliği ile hayata geçirilecek.

TÜBİTAK 2209-A programının kapsamı; lisans öğrencilerinin hazırladıkları araştırma projelerinin gerektirdiği makine-teçhizat, sarf malzemesi, seyahat ya da hizmet alımı gibi giderleri için hibe desteğinin sağlanmasıdır.

2019-2020 dönemi için uzman danışma kurulu üyeleri ya da panelist/danışmanlar tarafından “Bilimsel Değerlendirme” aşamasında başarılı bulunan Gıda Mühendisliği Bölümü’ne ait projeler aşağıda verilmiştir.

Projelerin gerçekleşmesine katkı koyan lisans öğrencilerimize ve danışmanlarına teşekkür ederiz.

2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2019.2 Dönem Sonuçları

  1. Proje Adı:  Fonksiyonel Beyaz Çikolata Üretiminde Mikroalg İlavesinin Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi

           Proje Ekibi: İlayda ATILGAN

           Proje Danışmanı: Doç. Dr. Arzu AKPINAR BAYİZİT

  1. Proje Adı:  Sağlıklı Bir Atıştırmalık: Chia Katkılı Brassica Sebze Barı / Farklı Kurutma Koşullarının Ürünün Kalitesi Üzerine Etkisi     

           Proje Ekibi: Sema Nur SİPAHİ, Neslihan ERSOYAK

           Proje Danışmanı: Dr. Öğretim Üyesi Perihan YOLCI ÖMEROĞLU

  1. Proje Adı:  Kalorisi Azaltılmış Kivi Reçeli Üretiminin Yanıt Yüzey Yöntemi ile Optimizasyonu

           Proje Ekibi: Eda ÇİRKİN, Özge IŞIK, S. Kardelen TÜRE

           Proje Danışmanı: Ar. Gör. Azime ÖZKAN KARABACAK

  1. Proje Adı: Üzüm Çekirdeği İlavesiyle Zenginleştirilmiş Fonksiyonel Kemik Suyu Üretimi 

           Proje Ekibi: Fatih Furkan KARAKOL, Yonca UZUN, Fatma ERSOY, Sedef Irmak BESİMOĞLU

           Proje Danışmanı: Arş. Gör. Ertürk BEKAR

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [25-Ağu-2020]

Haber Görüntüleme : [2.029]