Fakültemiz yönetimi olarak Eskikaraağaç Köyü Kadınları Çevre Koruma ve Kalkındırma Derneği (EKADER) e ziyarette bulunuldu. EKADER üyeleri ile Fakültemiz arasında yapılan eğitim işbirliği protokolüyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu ve tesisler gezildi.

Fakültemiz Dekanı Prof.Dr.İlhan TURGUT Ziraat Fakültesi ile EKADER arasında yapılacak eğitim, yayım ve bilgilendirme hizmetleri ile kırsaldaki kadın çiftçilerin sosyal ve ekonomik statüsünün yükseltilmesi, tarımsal kalkınma içindeki rollerinin arttırılması ve bu çerçevede Ziraat Fakültesi öğrencilerine de staj ve araştırma yapma olanağı sağlanması amacıyla EKADER’de uygulama eğitimleri vererek, pratik saha bilgilerinin arttırılmasının  amaçlandığını belirtti.

Video Görseli

Haber Tarihi : [14-Şub-2020]