Fakültemizin Yetiştirdiği 3 Akademsiyene TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Tarafından Ödül Verildi

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından her 5 yılda bir düzenlemekte olan Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi’nin dokuzuncusu 13-17 Ocak 2020 tarihinde Ankara’da, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşti. Söz konusu kongrede, 2019 yılı faaliyetleri esas alınarak Fakültemiz’in yetiştirdiği akademisyenlerden Biyosistem Mühendisliği emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Senih YAZGAN hizmet ödülüne layık görülmüştür.

Ayrıca, Fakültemiz Biyosistem Mühendisliği Bölümü’nden Araş. Gör. Hilal ERDOĞAN ve Bitki Koruma Bölümü’nden doktorasını tamamlayıp Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nde görevine devam eden Dr. Öğr. Üyesi Tufan Can ULU birlikte yapmış oldukları çalışmalar neticesinde TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından verilen 2019 Yılı Teşvik Ödülü’nü almaya hak kazanmışlardır. Araştırmacılar; Prof.Dr. Halil ÜNAL' ın Başkanlığında, tarım ilacı kullanımı ve girdi maliyetlerinin azaltılması, doğaya ve insana zararsız tarımsal mücadele yapılması ve sağlıklı ürünlerin üretilmesine olanak sağlayacak “Biyolojik Mücadelede Kullanılan Yeni Bir Sistem” isimli robotik bir sistem geliştirmişlerdir. Bu robotik sistem ile çeşitli biyolojik mücadele elemanlarının etkin kullanımı ve yeni teknolojilerin tarımsal mücadelede yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Robotik sistemin geliştirme aşamaları devam etmektedir.

Haber Tarihi : [21-Oca-2020]

Haber Görüntüleme : [1.242]