Türkiye’ de Tarım Öğretiminin 174. yılı Kutlandı
 Türkiye’ de Tarım Öğretiminin 174. yılı Kutlandı

Türkiye’ de Tarım Öğretiminin 174. yılı Kutlandı

 

            Fakültemiz tarafından ülkemizde Tarım Öğretiminin Başlangıcının 174. Yıldönümü kutlama etkinlikleri Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Bayrak Alanı’ ndaki Atatürk Anıtı’ na çelenk koyma töreni ile başladı. Mete Cengiz Kültür Merkezi’ nde düzenlenen organizasyon ile devam etti. Kutlamaya Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adem Doğangün, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İlhan Turgut, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç.Dr. Erkan Yaslıoğlu, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Lale Yıldız, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Nejla Yörüklü, Akademisyenler , Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Ziraat Mühendisleri ve öğrenciler katıldı.

            BUÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adem Doğangün, tarım sektörünün çok köklü bir meslek grubu olduğunu, son yıllarda tarımın ve ziraatin öneminin daha iyi anlaşılmaya başlandığını vurguladı.

            BUÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İlhan TURGUT ise ziraat alanında Ar-Ge çalışmalarına yönelmek gerektiğini belirtti. Çalışmaların hızlandırılması konusunda akademik kadroya büyük görevler düştüğünü, Sektörümüzde yeniliklere açık olmak gerektiği, Tarım Bilimlerinin yükseköğretimde en düşük Ar-Ge harcamasının yapıldığı alanlardan olduğu, bunun geliştirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirtti. Tarımsal rekabete açık olabilmek için, katma değeri yüksek ürünler üretmemiz gerektiğini, ülkemiz tarımına yönelik yapılacak araştırma alanlarının oldukça fazla olduğunu belirterek, yetişmiş insan gücünün de gerektiğini, tüm bu eksik konuları tamamladığımız zaman sektörün öncü ülkelerinden biri olabileceğimizi belirtti.

            Açılış konuşmalarının ardından Doç.Dr. Oya Kaçar tarafından ”Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Ülkemiz açısından Önemi ve Geleceği” konulu bir sunum gerçekleştirildi. Törenin sonunda akademik aşama yapan öğretim üyeleri ile meslekte 30. Ve 50. Yılını dolduranlara plaket takdim edildi.

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Oca-2020]

Haber Görüntüleme : [967]