Fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cevriye Mert’in yürütücülüğünü üstlendiği proje TÜBİTAK ARDEB Projeleri Destekleme Programı 1001 çağrıları kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Cevriye Mert’in yürütücülüğünü üstlendiği  “Kestanede (Castanea Sativa Mill.) Transkriptomik, Histolojik ve Sekonder Metabolit  Yaklaşımlarla Kestane Gal Arısı (Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu) Zararlısına Karşı Dayanıklılığın Tespiti” isimli proje önerisi TÜBİTAK ARDEB Projeleri Destekleme Programı 1001 çağrıları kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Prof.Dr. Meryem İpek ve Doç.Dr. Nimet Sema Gencer’in de Yardımcı Araştırmacı olarak görev aldığı projede yapılan ön gözlemler ve çalışmalar sonucunda belirlenen 3 hassas ve 4 dayanıklı kestane çeşidinde transkriptomik, histolojik ve sekonder metabolit yaklaşımlarla kestane gal arısı (Dryocosmus kuriphilus Yasumatsu) zararlısına karşı dayanıklılık mekanizması incelenecektir.

Haber Tarihi : [10-Eyl-2019]

Haber Görüntüleme : [903]