BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
1 | Suda Eriyebilir Kuru Madde |
2 | Titrasyon Asitliği |
3 | pH |
4 | Kükürt |
5 | Pektin |
6 | Askorbik Asit |
7 | İndirgen Şeker |
8 | İndirgen Olmayan Şeker |
9 | Karoten |
10 | Likopen |
11 | Yağ |
12 | Nişasta |
13 | Klorofil a |
14 | Klorofil b |
15 | Toplam Klorofil |
16 | Sebze Tohumu Çimlendirme Testi |
17 | Renk Tespiti |
18 | Solunum Hızı Testi |
19 | Sebzeler (Açıkta ve Örtü Altında) |
20 | Süs Bitkileri |
21 | Çilek Çeşitleri |
22 | Meyve ‐ Asma Çeşitleri |
23 | Hibritleri Oluşturan Ana ve Baba Hatlar |
24 | Meyve Bahçesi Tesisi |
25 | Bağ Tesisi |
26 | Sebze Bahçesi Tesisi |
27 | Fidan ve Süs Bitkisi Üretimi |
28 | Soğukta Muhafaza Sorunları |
29 | Bahçe Ürünlerinin Muhafazası |
30 | Danışmanlık ve Eğitim Hizmeti |
BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ
1 | Hastalıklı Bitkide Obligat Patojenlerin Teşhisi |
2 | Hastalıklı Bitkide Obligat olmayan Patojenlerin Yapay Ortamlarla Teşhisi |
3 | Kültür Bitkilerinde Olası Hastalıklara Karşı Birleşik Kimyasal Mücadele Programları hazırlama |
4 | Kültür Bitkilerinde Olası Zararlılara Karşı Birleşik Kimyasal Mücadele Programları Hazırlama |
5 | Kültür Bitkilerinde Zararlı Böceklerin Teşhisi Danışmanlık ve Eğitim Hizmeti |
6 | Danışmanlık ve Eğitim Hizmeti |
ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ
1 | Kuru Madde Analizii |
2 | Ham Protein Analizi |
3 | Ham Yağ Analiz |
4 | Ham Selüloz Analizi |
5 | Ham Kül Analizi |
6 | Nitrojensiz Öz Maddeler Analizi |
7 | Organik Maddeler Tayini |
8 | ADF Analizi |
9 | ADL Analizi |
10 | Toplam Şeker Analizi |
11 | pH Ölçümü |
12 | Suda Çözünebilir Karbonhidrat Analizi (SÇK) |
13 | Danışmanlık ve Eğitim Hizmeti |
14 | ADF Analizi |
TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ
1 | Protein Tayini |
2 | Yağ analizi |
3 | Tohumluk analizleri |
4 | Danışmanlık ve Eğitim Hizmeti |
TOPRAK BİLİMİ VE BİTKİ BESLEME BÖLÜMÜ
1 | Toprakta pH Belirlenmesi |
2 | Toprakta Elektriksel İletkenlik Belirlenmesi (Saturasyon Çamurunda) |
3 | Toprakta Kireç Belirlenmesi |
4 | Toprakta Organik Madde Belirlenmesi |
5 | Toprakta Bünye Belirlenmesi (Bouyoucus Metodu) |
6 | Toprakta Sodyum Belirlenmesi |
7 | Toprakta Potasyum Belirlenmesi |
8 | Toprakta Kalsiyum Belirlenmesi |
9 | Danışmanlık ve Eğitim Hizmeti |
BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
1 | Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Mekanizasyon araçlarının kredili satışına esas deney ve denetimlerle ilgili tebliğ. |
2 | Tarım Makinalarının Tarımsal Mekanizasyon Araçları Deney İlke ve Metotları ile ilgili Standartlara Bağlı Olarak Tarıma Uygunluğunun Belirlenmesi |
3 | Danışmanlık ve Eğitim Hizmeti |
GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
1 | Briks Tayini |
2 | Özgül Ağırlık Tayini (Piknometrik) |
3 | Kuru Madde ve Nem Tayini |
4 | Kül Tayini |
5 | Ph Ölçümü |
6 | Vizkozite Tayini |
7 | Alkol Tayini (Piknometrik) |
8 | Asetil Metil Karbonil Tayini |
9 | Askorbik Asit Tayini (Spektrofotometrik) |
10 | Formal Sayısı Tayini |
11 | Geçici Sertlik Tayini |
12 | Hidroksi Metil Furfural Tayini (Spektrofotometrik) |
13 | Karoten Tayini (Spektrofotometrik) |
14 | Serbest Kükürt Tayini (SO2) (Titrimetrik) |
15 | Genel Kükürt Tayini (SO2) (Titrimetrik) |
16 | Likopen Tayini (Spektrofotometrik) |
17 | Nitrat Tayini (Var/Yok Testi) |
18 | Nitrit Tayini (Var/Yok Testi) |
19 | Pektin Tayini (Ca-Pektat) (Titrimetrik) |
20 | İndirgen Şeker Tayini |
21 | Toplam Şeker Tayini |
22 | Toplam Sertlik Tayini |
23 | Tuz Tayini |
24 | Uçucu Asit Tayini |
25 | Titrasyon Asitliği Tayini |
26 | Tahıllarda 1000 Tane Ağırlığı Tayini |
27 | Tahıllarda Hektolitre Ağırlığı Tayini |
28 | Tahıllarda Tane İriliği Tayini |
29 | Tahıllarda Yabancı Madde Miktarı Tayini |
30 | Tahıllarda Gluten Miktarı Tayini (Elle Yıkama) |
31 | Laktoz Tayini (Titrimetrik) |
32 | Süt ve Süt Ürünlerinde Yağ Tayini (Gerber Sanrifüjü ile) |
33 | Sütte Sedimantasyon Tayini |
34 | UHT Sütlerde Homojenizasyon Kontrolü Tayini |
35 | UHT Sütlerde Sterilizasyon Kontrolü Tayini |
36 | Yağlarda Kırılma İndisi Tayini |
37 | Penshenke Testi |
38 | Yağda İyot Sayısı Tayini |
39 | Yağda Peroksit Tayini |
40 | Yağda Sabunlaşma Sayısı Tayini |
41 | Yağda Sabunlaşmayan Madde Tayini |
42 | Yağda Serbest Asit Tayini |
43 | Kreis Testi |
44 | Dezenfektan Etkinliği Tayini |
45 | E.coli Sayımı |
46 | Koliform Bakteri Sayımı |
47 | Küf Sayımı |
48 | Laktik Asit Bakterisi Sayımı |
49 | Maya Sayımı |
50 | Stafilokok Aranması |
51 | Toplam Bakteri Sayımı |
52 | Küf Tanısı |
53 | Antimikrobiyel Özellik Belirleme |
54 | Duyusal Analiz |
55 | Reçete Oluşturma (1 Reçete için) |
56 | Sağlığa/Sanayiye Uygunluk Raporu (Analizli) |
57 | Sağlığa/Sanayiye Uygunluk Raporu (Analizsiz) |
58 | Meyve ve Sebzelerde Fiziksel Analizler |
59 | Konservelerde Fiziksel Analizler |
60 | Danışmanlık ve Eğitim Hizmeti |
TARIM EKONOMİSİ BÖLÜMÜ
1 | Tarım Ekonomisi Alanına Giren Konular |
2 | Danışmanlık ve Eğitim Hizmeti |
PEYZAJ MİMARLIĞI BÖLÜMÜ
1 | Peyzaj Tasarımı |
2 | Peyzaj Planlama |
3 | Peyzaj ve Süs Bitkileri |
4 | Peyzaj Onarımı |
5 | Proje, Danışmanlık ve Eğitim Hizmertleri |