ANASAYFA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULU MEVZUAT EĞİTİMLER DÖKÜMANLAR BİYOGÜVENLİK ÇALIŞMALARI
Sevgili öğrencilerimiz
Fakültemizde; kimyasal maddelerin güvenli depolanması, kullanımı, oluşan tıbbi ve kimyasal atıkların çevreye zararsız bir şekilde bertarafı için 24.11.2014 tarihinde dekanlığımız tarafından 8 öğretim üyesinin görevlendirildiği Biyogüvenlik ve Atık Komisyonu kurulmuştur. Bu komisyonun hazırladığı duyuru aşağıdadır.
BİYOGÜVENLİK ve ATIK KOMİSYONU DUYURUSU
Bilindiği gibi Ekim 2015’de Avrupa Veteriner Eğitimi Akreditasyonu için gönüllü olarak denetime tabi tutulacağız. Bu amaçla Eğitim-Öğretim başladığı andan denetim gününe değin fakültemizde tüm bileşenler (yönetim, akademik kadro, idari personel, işçiler dahil her birim çalışanı) yoğun bir çalışma temposu içerisinde olacağız. Biyogüvenlik ve Atık Komisyonu olarak fakültemizi bu yıl tercih edecek öğrencileri de içerecek şekilde; eğitim başlamadan önce bazı bilgilendirmelerin yapılmasının hem zorunlu hem de faydalı olacağı düşüncesindeyiz.
Bu amaçla fakültemizin web sitesine Biyogüvenlik Çalışmaları başlığı altında bir ekleme yapılmıştır. Sizden ricamız Eğitim başlayana dek aşağıda verilen Tehlikeli Atık İşlemleri ve Biyogüvenlik Formları’nı okumanız, varsa eleştiri ve katkılarınızı xxxxx@uludag.edu.tr adresine yazmanızı önemle rica ederiz.
Biyogüvenlik ve Atık Komisyonu
BYG-TL.01 LABORATUVAR GÜVENLİK TALİMATI
BYG-TL.02 KiMYASAL MADDE KAZA TALiMATI
BYG-TL.03 RADYOAKTİF MADDE GÜVENLiK TALIMATI
BYG-TL.04 ENFEKTE MATERYAL KAZALARI TALİMATI
BYG-TL.05 KİMYASAL DEPOLAMA TALİMATI
BYG-TL.07 TEHLİKELİ KİMYASAL ATIK TALİMATI
BYG-TL.08 TIBBİ ATIK EKİPMANI TEMİZLİK TALİMATI
BYG-TL.09 GENEL TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON TALİMATI
BYG-TL.10 EL YIKAMA VE ELDİVEN KULLANMA TALİMATI
BYG-TL.11 KÜÇÜK HAYVAN POLİKLİNİĞİ BİYOGÜVENLİK TALİMATI
BYG-TL.12 AT POLİKLİNİĞİ BİYOGÜVENLİK TALİMATI
BYG-TL.13 ÇİFTLİK HAYVANLARI POLİKLİNİĞİ BİYOGÜVENLİK TALİMATI
BYG-TL.14 HAYVAN HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME MERKEZİ BİYOGÜVENLİK TALİMATI
BYG-TL.15 ANATOMİ ANABİLİM DALI DİSEKSİYON BİYOGÜVENLİK TALİMATI
BYG-TL.16 HAYVAN SAĞLIĞI VE HAYVANSAL ÜRETİM ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZİ BİYOGÜVENLİK TALİMATI
BYG-TL.17 ANTİNEOPLASTİK İLAÇ HAZIRLAMA VE UYGULAMA TALİMATI
BYG-TL.18 BİYOLOJİK GÜVENLİK KABİNİ KULLANIM TALİMATI
BYG-TL.19 INFUMİX CİHAZI KULLANIM TALİMATI