Haber

19.10.2023 11:10:08

Mustafakemalpasa MYO’da LÖSEV Için Farkindalik Etkinligi Düzenlendi

 

Bursa Uludag Üniversitesi Mustafakemalpasa Meslek Yüksekokulu, LÖSEV (Lösemili Çocuklar Saglik ve Egitim Vakfi) tarafindan düzenlenen bir farkindalik etkinligine ev sahipligi yapti. Bu özel etkinlik, 2-8 Kasim Lösemili Çocuklar Haftasi yaklasirken lösemiye karsi mücadelede farkindalik yaratmayi amaçlayarak, LÖSEV'in önemini ve misyonunu ögrencilere ve akademisyenlere aktarmak için 18.10.2023 tarihinde saat 13:00’da D-10 numarali salonda düzenlendi.

Yogun bir katilimla gerçeklesen etkinligin ana konusmacisi, LÖSEV Bursa Temsilciliginden Onur Dönmez oldu. Dönmez, vakfin çalismalari hakkinda detayli bir sunum gerçeklestirdi. Dönmez, LÖSEV'in lösemi hastasi çocuklara destek saglamak amaciyla bagis kabul ettigini ve bu bagislarin hastalarin tedavi ve egitim masraflarini karsilamak için kullanildigini açiklarken etkinlik katilimcilarini dolandiricilara karsi dikkatli olunmasi gerektigi konusunda önemli bir uyarida bulundu. Dönmez, vakfin bagislarini dolasarak toplamadigini ve bu nedenle LÖSEV adina dolasarak bagis isteyen ve bagis yapan kisilerin iyi niyetini suistimal eden dolandiricilara karsi dikkatli olunmasi ve bu kisilerin ihbar edilmesi gerektigini vurguladi.

LÖSEV’in, www.lsvdukkan.com adresinde faaliyet gösteren ve 2000 yilinda küçük bir masanin etrafinda, lösemili çocuklar ve annelerine ugras terapisi amaci ile hayata geçirilen minik atölyenin, bugün yüzlerce kadina istihdam saglayan LSV Dükkân markasi haline geldigini ve bu web sitesinden satin alinan her LSV Dükkân ürününün LÖSEV’e destek olarak geri döndügü katilimcilara aktarildi.

Etkinligin sonunda, ögrenciler ve akademisyenlerle LÖSEV hakkinda bilgi paylasimi ve soru-cevap oturumu gerçeklestirildi. Katilimcilar, LÖSEV'in çalismalarina daha fazla destek saglamak ve farkindalik olusturmak için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarini ifade ettiler. Ayrica, lösemili çocuklarla dayanisma ve farkindalik adina ögrencilerle toplu fotograf çekildi. Fotograf çekimi esnasinda ögrencilerden lösemiyle mücadelenin simgesi olan turuncu rengi telefon ekranlarinda açmalari istendi. Etinlik sonunda Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz tarafindan LÖSEV Temsilcisi Onur Dönmez’e ani belgesi sunuldu.

Bu etkinlik, LÖSEV'in önemli bir misyonu olan lösemiyle mücadelede toplumun destegini artirmak ve farkindalik olusturmak için önemli bir adim olarak degerlendirilmektedir. Katilimcilar, bu tür etkinliklerin sürdürülebilir bir sekilde devam etmesini ve lösemiye karsi toplumsal dayanismayi artirmayi amaçlamislardir.

 



Bilgi

Okunma Sayısı: 896
Eklenme Tarihi: 19.10.2023 11:10:08
Güncelleme Tarihi: 19.10.2023 11:10:08

Paylaş