IV. GENÇLER ARASI ÖYKÜ YARIŞMASI KATILIM ŞARTLAR

 

 

 

BİR ASRIN ÖYKÜSÜ IV. GENÇLER ARASI ÖYKÜ YARIŞMASI KATILIM ŞARTLARI

1) “IV. Gençler Arası Öykü Yarışması”na 13-25 yaş aralığındaki gençler katılabilecektir. Yarışma 13-17 ve 18-25 yaş aralıkları olmak üzere iki kategoride gerçekleştirilecektir.

2) “Bir Asrın Öyküsü” sloganıyla gerçekleştirilecek “IV. Gençler Arası Öykü Yarışması” Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen düzenlenecektir. Yarışma kapsamında yazılacak eserlerde herhangi bir konu sınırlaması bulunmamaktadır.

3) Başvurular 02.05.2023-01.09.2023 tarihleri arasında gencizbiz.gsb.gov.tr adresinden yapılacaktır.

4) Yarışmacılar, gencizbiz.gsb.gov.tr adresine giriş yaparak istenen bilgileri doldurduktan sonra eseri/dosyayı sisteme yükleyecektir.

5) Eser/dosya gencizbiz.gsb.gov.tr adresine 01.09.2023 tarihlerine kadar yüklenebilecektir. (Sistem saat 18.00’de kapatılacak olup saat 18.00’den sonra başvuru alınmayacaktır.)

6) Yarışmacılar eserini yükledikten sonra herhangi bir güncelleme yapamayacaktır.

7) Yarışmacılar başvuru yaparken yarışma kurallarına ve yazdıkları eserden kaynaklanan telif haklarını (işletme, çoğaltma, yayma, temsil etme, işaret, ses ve/veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakları) Bakanlık’a devrettiklerine dair taahhütname-muvafakatnameyi okuyacak ve onaylayacaktır.

8) Eserler her bir kenardan 2,5 cm boşluklu sayfa düzeninde, Times New Roman yazı karakterinde, 12 punto, 1,5 satır aralığı ile yazılacak olup sadece Pdf dosyası olarak yüklenecektir.

9) Eserler en az 3 (üç) en fazla 10 (on) sayfadan oluşacaktır. Eserler Türkçe yazılacaktır.

10) Yarışmacılar, yarışmaya sadece bir eserle bir defa katılabilir.

11) Yarışma başvurusu tamamlandıktan sonra yarışmacılar herhangi bir güncelleme yapamayacaktır.

12) Yarışma kapsamında başvurusu yapılan eserin alıntı veya kopya olduğunun, başka bir yarışma veya herhangi bir yayın gurubuna gönderildiğinin tespit edilmesi durumunda eserler, Seçici Kurula danışılarak Genel Müdürlük Düzenleme Kurulu üyeleri tarafından iptal edilir.

13) Yarışmaya gönderilen öykülerin hukuki ve bilimsel sorumluluğu yazarına aittir. Üçüncü kişilerin, öykünün telif hakkı konusunda iddia ve talepleri olması durumunda sorumluluk öykü sahibinindir.

14) “IV. Gençler Arası Öykü Yarışması”na gönderilen eserler alanında uzman seçici kurul tarafından değerlendirilecektir.

15) Eserler; • Özgünlük (20 Puan), • Olay Örgüsü/Kurgu (20 Puan), • Çevre ve Karakter Betimlemesi (20 Puan), • Üslup/Dil ve Anlatım (10 Puan), • İmla, Noktalama ve Anlatım Bozuklukları (10 Puan), • Sanatsal İfade Yoğunluğu (10 Puan), • Kullanılan Kelime Dağarcığı (10 Puan), kriterlerine göre değerlendirilecektir.

16) Yarışmaya katılanlar “IV. Gençler Arası Öykü Yarışması Uygulama Talimatı’nda belirtilen şartları kabul etmiş sayılır.

 

Yarışma Takvimi Başvuru Tarihleri : 02 Mayıs 2023 – 01 Eylül 2023

Sonuçların Açıklanması: 10 Ekim 2023

Yarışma sonuçları gencizbiz.gsb.gov.tr adresinden ve Bakanlık resmi sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır. Ödüller “IV. Gençler Arası Öykü Yarışması”nda her iki kategoride ayrı olmak üzere; Birinci olanlara Dizüstü Bilgisayar, İkinci olanlara Akıllı Telefon, Üçüncü olanlara Akıllı Saat ödülü verilecektir. Her iki kategorisinde 4-20. sıradaki her yarışmacıya 500 TL değerinde kitap hediye kartı verilecektir.

 

İrtibat Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İletişim Merkezi (GSB KİM) 444 0 472 İlgili Birim (Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü-Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Dairesi

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [11-May-2023 11:56]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [13-Haz-2023 08:05]

Duyuru Görüntüleme : [349]