Bursa Uludağ Üniversitesi ile Justus Liebig Üniversitesi Akademik Günleri
 Bursa Uludağ Üniversitesi ile Justus Liebig Üniversitesi Akademik Günleri

Bursa Uludağ Üniversitesi ile Almanya Giessen Eyaleti’ndeki Justus Liebig Üniversitesi ile arasında 20 yılı aşkın süredir devam eden yakın ilişki giderek güçleniyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi, uzun yıllardır işbirliği içerisinde olduğu Justus Liebig Üniversitesi’nden gelen heyeti 13.06.2022-16.06.2022 tarihleri arasında ağırladı. İlk olarak, Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde Tıp ve Veteriner Fakülteleri arasındaki işbirliği çerçevesinde ““Bursa Uludag and Justus Liebig Universities Academic Days 2022”” adlı bilimsel toplantı düzenlendi. Bilimsel toplantıya Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kadir Yeşilbağ ve Pof. Dr. Gözde Özalp sözlü sunumlarıyla, organizasyon düzenlenmesinde ise BUÜ Giessen koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi E. Sinem Özdemir Salcı eşlik etti. Toplantının ardından iki üniversite arasında üniversiteler genelini kapsayan akademik iş birliği protokolü imzalandı.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. A. Saim Kılavuz toplantı açılışında ve protokol töreninde Almanya’dan gelen misafirleri, Osmanlı’nın ilk başkenti Bursa’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu, imzalanan protokol ile akademik işbirliğimizin çok daha ileri bir noktaya ulaşacağına inandığını ve protokolün iki üniversiteye de hayırlı olmasını temenni ettiğini dile getirdi. 

Almanya’dan gelen heyete başkanlık eden JLU Bursa Koordinatörü Prof. Dr. Martin Kramer ise heyettekileri tanıttıktan sonra, yaklaşık 30 yılı bulan işbirliği sayesinde Bursa’ya geldiğinde kendini ikinci evine gelmiş gibi hissettiğini dile getirerek organizasyonda emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi E. Sinem Özdemir Salcı’ya, bugüne kadar ki hizmetlerinden dolayı eski koordinatörümüz Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş’a, Türk- Alman Sağlık Vakfı başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin ve Rafet Solak’a son olarak organizasyonda emeği geçen tüm herkese teşekkürlerini iletti.

BUÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Kaya ve BUÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız üniversitelerimiz arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam etmesini,  Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bilgin ise organizasyon ve üniversitemizin misafirperverliği için teşekkürlerini dile getirdi.

Bilimsel toplantı ardından düzenlenen imza protokolü ile tören son buldu. Ayrıca organizasyon kapsamında Giessen Justus Liebig Üniversitesinden gelen akademisyenler, BUÜ Tıp Fakültesi ve Veteriner Fakültesini ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [24-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [1.197]