Haber

11.07.2025 12:05:36

ÇİFTLİĞİMİZE MODERN DOKUNUŞ: GENÇ GÖZDE TARIM MAKİNALARI SAN. TİC. LTD. ŞTİ.’DEN AVIARY SİSTEM!

Fakültemiz ile Genç Gözde Tarım Makinaları San. Tic. LTD. ŞTİ. arasında yürütülen iş birliği kapsamında, çiftliğimizdeki 5 No’lu kümesimiz yepyeni bir çehre kazandı! Uzun yıllardır kullanılan geleneksel sistemin yerine, hayvan refahını esas alan Aviary (Kuşluklu) Sistem kuruldu.
Bu sistem sayesinde tavuklarımız; eşinme, tüneme ve folluğa yumurtlama gibi doğal davranışlarını özgürce sergileyebiliyor, stressiz ve sağlıklı bir yaşam sürdürüyor. Biz de bu sayede çok daha kaliteli yumurtalar elde ediyoruz!
Türkiye’de üniversiteler içinde ilk ve tek olan bu sistemin kurulumu, 2023’te TÜBİTAK projesi kapsamında başlayan ortaklıkla gelişti ve 2024 Eylül ayında hayata geçti.
Bu vizyoner yatırımla fakültemize ve kanatlı sektörüne önemli bir değer kazandıran Genç Gözde Tarım Makinaları San. Tic. LTD. ŞTİ.’ye, özellikle de değerli temsilcileri Mediha GENÇ AŞÇIGİL ve Murat SARMIŞ’a içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Diğer taraftan Aviary sistemin yürütülmesinde ciddi emek sarf eden Hayvan Sağlığı ve Hayvansal Üretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.Dr.Hakan ÜSTÜNER, Kanatlı Birim Sorumlusu Prof.Dr.Derya YEŞİLBAĞ ve Doç.Dr.Enver ÇAVUŞOĞLU hocalarımıza da ayrıca teşekkür ederiz.
Bu güçlü iş birliği sayesinde bilimsel araştırmalarımızı ve sektöre yönelik katkılarımızı artırarak sürdüreceğiz.

 


Bilgi

Okunma Sayısı: 48
Eklenme Tarihi: 11.07.2025 12:05:36
Güncelleme Tarihi: 11.07.2025 12:08:17

Paylaş