Bir Girişimcilik Hikayesi
 Bir Girişimcilik Hikayesi

Bir Girişimcilik Hikayesi

Teknik Bilimler MYO Bilgisayar Programcılığı öğrencileri üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde Mert Software&Electronics A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Özdemir “Başarı Hikayeni Kendin Yaz!” semineri ile bir araya geldi. Bilgisayar Programcılığı Programı Prog. Başk. Öğr. Gör. Ebru Yeniman koordinatörlüğünde gerçekleştirilen seminere TMYO Müdür Yardımcıları Dr. İsmet Gücüyener, Doç. Dr. Ayşegül Akpınar ve Program Öğretim Görevlisi Hatice Çavuş katılmışlardır.

Bursa Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Konferans Salonunda 15/05/2024 tarihinde gerçekleştirilen seminerde 25 yıl önce mezun olmuş öğrencimiz İlhan Özdemir bir girişimci olarak kendi başarı hikayesini, deneyimlerini ve başarılı bir girişimcide olması gereken özellikleri öğrencilerimizle paylaştı. Konuşmasında “Girişimcilik, birçok insanın hayallerini süsleyen, ancak bir o kadar da zorlu bir yolculuktur. Yeni fikirlerle, tutkularla ve azimle dolu olan girişimciler, büyük riskler alarak yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirmeye çalışırlar. Ancak bu yolculukta başarılı olmanın bazı temel ipuçları bulunmaktadır. Başarılı bir girişimci olmanın anahtarları tutku, risk alma cesareti, sürekli öğrenme ve gelişme, esneklik ve adaptasyon, ve iyi bir network gibi unsurlar bulunmaktadır. Bu ipuçlarını dikkate alarak, kendi girişimcilik yolculuğunuzda başarıya ulaşabilir ve hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz” şeklinde ifade etti.

Mesleğinizde En İyi Olun

Ayrıca başarılı bir kariyer için eğitimin hayat boyu sürdüğünü fakat üniversite eğitiminin maksimum bilgiyle, başarılı şekilde tamamlamanın önemi, eğitim programının müsaade ettiği çerçevede öğrencilik süresince çalışma, alan tanıma ve tecrübe edinme fırsatları yaratmanın önemini vurguladı. Alınan eğitim çerçevesinde dünyanın gidişatı, meslekler, çalışma alanları konusunda araştırmacı olup hem seveceğiniz hem de mutlu olacağınız ve para kazanacağınız alanlardaki iş fırsatlarını takip etmelisiniz” önerilerinde bulundu. Mezun olmuş ve sektörde başarılı olmuş mezun öğrencimiz seminere katılan tüm öğrencilerimizin motivasyonunu artırmıştır.

Bilgisayar Programcılığı Programından Özel Teşekkür

Bilgisayar Programcılığı Prog. Başk.  Öğr. Gör. Ebru Yeniman Yıldırım konuşmasında, İlhan Özdemir’e “Bilgisayar Programcılığı Programı Bilgisayar Laboratuvarlarına yaptığı maddi destekten dolayı okulumuz adına teşekkür eder, sizinle gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Siz, okulumuzun geleceği için umut verici bir örneksiniz. İçten teşekkürlerimizle, desteğinizin okulumuz için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Sizin desteğinizle, programımızda daha iyi eğitim olanakları sunabiliyor, öğrencilerimize daha geniş bir perspektif kazandırabiliyor ve onların potansiyellerini tam olarak ortaya çıkarmalarına yardımcı olabiliyoruz. Siz, sadece bir mezun öğrenci olarak değil, aynı zamanda okulumuza olan bağlılığınız ve desteğinizle gerçek bir kahramansınız” dedi. Ayrıca sizin manevi desteğiniz de bizim için çok önemli. Bugün geldiniz girişimcilik deneyimlerinizi bizlerle paylaştınız. Bu seminerde Girişimciliğin önemi ve dijital dönüşüm sürecinde girişimci adayı öğrencilerimizin kendilerini tanıyıp, yeteneklerini geliştirmelerine vesile oldunuz. Bu nedenle sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Seminer sonunda Sayın İlhan Özdemir’e okul yönetimi olarak plaketi ve teşekkür belgeleri verilerek uğurlanmıştır.  

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [16-May-2024]

Haber Görüntüleme : [275]